Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-31, 21:04   #528
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII

Ja ogólnie nie narzekam na to jak żyję i zarobki, bo nie jedna osoba zazdrości mi i chciała by być na moim miejscu ( nie to żebym się chwaliła ale taka prawda póki jesteśmy sami z tż i nie mamy żadnych zobowiązań to wstyd by było narzekać wiedząc jak ciężko mają inni chociaż by patrząc na naszych najbliższych znajomych prawie że przyjaciół).
Narzekam na to co się dzieje u nas w kraju i jakie młodzi ludzie mają realia/perspektywe czyli prawie żadne. Nie mówię o ludziach młodych którym rodzice pomagają i mają kase bo to już inna bajka. Ale wkurza mnie sam fakt tyrania niektórych ludzi po 12 godzin na dobę 6 dni w tygodniu i wypłatą 1600 zł albo tak jak moja mama po pawie 30 latach pracy zarabia niespełna 1200 zł miesięcznie na rękę jako przedszkolanka a jeszcze zrównają ja z nauczycielem w szkole i powiedzą, że ona ma lajtową pracę, a ma grupę 30 dzieciaczków w wieku 3 latek i jedną panią do pomocy. Wczoraj mi mówiła że kiedyś tak nie było a teraz ma w grupie dzieci 3 letnie którym musi pieluchy zmieniać bo rodzice nie mają czasu nauczyć dzieci robić na nocnik i kibelek
A przyjdzie jakaś baba bo ona kimś jest i jeszcze jedzie po takim człowieku ręce opadają.
Wkurza mnie wyzysk, w naszych firmach, zatrudnienia na czarno i rolowanie takich ludzi poprzez niepłacenie im należnej kwoty za wykonaną pracę. Krętactwo i machlojki Wkurzają mnie nasi politycy i uważam, że jeśli ktoś chce coś zrobić dla kraju zrobił by to za darmo albo za najniższą krajową. Ciekawe ile wtedy by było chętnych do naszego rządu
Kończę temat bo tylko się denerwuję. A dużo by pisać.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
jestem blondynką wrocilam od fryzjera i jestem o dziwo baaardzo zadowolona warto było siedzieć te 4godziny
Tylko 160zl nie moje, swoja drogą ile wy płacicie? bo mi sie wydaje ze dużo, tymbardziej ze miałam tylko pasemka bez cięcia i wielkiego modelowania
Tz zrobił mi zdjecie ale musze ocenić czy sie nadaje i dodam do albumu
No i ide was nadrabiac
Ja już pisałam że nie ważne co robię pasemka czy farbuję włosy płacę max 70 zł a 80zł jak sobie zażyczę dodatkowe ampułki pod saunę dla regeneracji włosów. Ostatnio płaciłam 60 zł Fryzjerkę mam bardzo tanią, nawet koleżanka z Poznania do mnie przyjerza jak ma czas żeby do niej iść bo się bardzie jej opłaca dojechać i zapłacić za bilet niż iść w Poznaniu. A jest max zadowolona do tego miła atmosfera.

Haniula czekamy na fotki w nowym fryzie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kręciłam hula prawe jakieś 17 minut
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora