Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Perspektywy życia w Polsce...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-10, 18:51   #27
kitosa
Zadomowienie

Dot.: Perspektywy życia w Polsce...

Załamka dosłownie. O mieszkanku nie ma co marzyć. Ja pracuję na czas okreslony na dwa lata za marne 650 zł, TŻ informatyk od lipca szuka pracy, w desperacji bierze pod uwagę Warszawę, choc to kawał drogi od naszej dziury, no ale cóż. To tez jest przerąbane, bo pracodwca z takiej Wawy zobaczy, że on z takiej dziury i od razu go skreśli, tak myślę, a wezmą miejscowych. Czyli bieda z nędzą dosłownie nas czeka i nie zanosi się na lepiej. Jednak ciagle się ma ta głupią nadzieję Za granice jakoś nie mam odwagi, choć TŻ rozważa taką mozliwość, mówi, że może pracować nawet na platformie, ale przynajmniej zarobi na mieszkanie. Serce mi na samą myśl się kroi: On po studiach.... na platformie...
W żartach mówi, że choć się tyle natyrał na tych studiach, to przyjdzie mu na budowie pracować Śmieszne, ale smutne zarazem, bo może być prawdziwe. Póki co śmieszą Nas oferty pracy. Oferty dosłownie z kosmosu. Jeden najlepiej powiedział, że TŻ ma za wysokie kwalifikacje na dane stanowisko i go nie przyjmie Jedno jest pewne: w tym kraju głupota goni durnotę. To tyle na ten temat.