Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozmowy nocą (i nie tylko) - o wszystkim i o niczym - zapraszam :)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 01:00   #684
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy nocą (i nie tylko) - o wszystkim i o niczym - zapraszam :)

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
Tymczasowo pracuję w Alkoholach Świata W małej mieścinie ciężko o pracę. Jestem na 3 roku studiów Pedagogiki, w tym roku będę się bronić - licencjat. A potem trzeba będzie na mgr się wybrać.
Witaj w naszych skromnych progach
To już życzę na zapas powodzenia na obronie No, ja w tym roku rozpoczęłam seminarium magisterskie.. i mam duży problem z wyborem odpowiedniego tematu. Mój obszar badawczy to psychologia miłości i bliskich związków oraz różnice płciowe - wiem,to szeroki temat, ale mnie interesuje psychologia miłości , a seminarium dotyczy różnic płciowych.
Może miałybyście jakieś pomysły, sugestie, co można by było zbadać w tej tematyce? Zupełnie nie wiem, jak skonstruować temat

Cytat:
Napisane przez anngeli Pokaż wiadomość
Garnier - dobrze zmiękcza bo ma sporo nawilżaczy, zmiękczaczy, jest równowagą dla moich włosów, które dostawały kosmetyki ze sporą ilością usztywniaczy jak jedwab, keratyna - w za dużych ilościach usztywaniają zbytnio.

ampułki radical - uwielbiam je, nic mi tak nie pomogło odbudować włosów po operacji. Potem zapomniałam o nich na jakiś czas. Wyszły w nowej wersji z inuliną i są równie wspaniałe. To m.in dzięki nim włosy mi tak ruszyły z kopyta z tym porostem.

seboradin niger lotion ten z rzepą - psikam na przedziałki bo wysusza, w końcu do przetłuszczających, a mi trochę od skóry lubią się tłuścić, miło oczyszcza wręcz skórę z nadmiaru sebum i też dobry na porost.

seboradin lotion z żen szeniem - może i coś tam pomógł, ale wydaje mi się gorszą wersją tego pierwszego, nie wiele się w składzie zmienia, jak dokończę to raczej już nie kupię.

seboradin balsam z żeń-szeniem - już lepiej, dobra odżywka, ziołowa, lekka a za razem odżywiająca. Brak silikonów może się komuś nie podobać bo nie daje od razu efektu śliskich jak z reklamy włosów, ale odżywia a to ważne.

biovaxy - jeden i drugi dobry, typowo na włosy, a nie skórę głowy chociaż też kładę. Nawilżają, odżywiają.

mgiełka - dobra to układania włosów, ładnie pachnie , ma na pewno jakieś właściwości odżywcze po długim czasie użytkowania. Ze względu na bogaty skład mimo wszystko.

olej rycynowy - potrzeba sporo czasu, ciężko mi się go nakłada i ciężko zmywa, wydaje się ze przyciemnia końcówki a on tylko przymyka łuski włosa, stąd ten efekt. Najlepiej w skórę głowy, ale to ciężka sprawa przy dłuższych włosach.

olej kokosowy - mam od miesiąca zaledwie. Dobry, nabłyszcza, zmiękcza, ale jeszcze długa przygoda z nami bo to naturalny olej, bez polepszaczy jak odżywki, wiadomo - potrzeba czasu. Ale efekty spektakularne i warto.

Uch... a miałam iść spać. Chyba mi tam "Ktoś na górze" wynagrodzi moją dobroć serca
Bardzo Ci dziękuję - naprawdę !!

Ja zamówiłam sobie olej kokosowy - z niecierpliwością czekam na paczkę!

Co do zachwytu nad ampułkami Radical'a - przyłączam się! Miałam po nich mnóstwo malutkich babyhair
Niedługo zacznę znów stosować.

Cytat:
Napisane przez A taka jedna Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomo już kto dostał się do X-Factor'a?
a ja jestem nie na czasie - nie widziałam tego ani razu.

Cytat:
Niestety boli dużo dużo bardziej, bo to mięsień przy samym kręgu, dużo tego w strzykawie jest i igła zostawia ślad o średnicy około 3mm może więcej. Wygląda potem jak pchła na kręgosłupie i boli Cię ta dziurka przez parę dni, tzn kręgosłup. No i po takim znieczuleniu jeszcze po wybudzeniu się w nocy, nie czułam nic od pasa w dół aż do rana. A jak się przebudziłam to zwymiotowałam trochę bo tak podobno bywa po tym znieczuleniu.

Tak, jak dali mi ten zastrzyk w żyłę to poczułam się błogo i po paru sekundach świat się rozmazał i usnęłam

Z pęcherzem problemów nie ma w tej chorobie. Przynajmniej ja nie mam, tylko przed operacją kazali mi pić nie mniej niż krowa...
I często siusiu chodziłam. Hmm...okropny ból w plecach, oczywiście na wysokości nerek, jeśli schodzi kamień, to ból jest okropny, jak miałam jeden atak ten przed operacją, to na pogotowie ze szkoły pojechaliśmy żeby wpierw mi jakoś ulżyli a potem do z pogotowia zabrana zostałam do szpitala. Bardzo często masz podrażnienie innych narządów, dlatego jest Ci nie dobrze, można wymiotować.
Z bólu drętwieje Ci noga nawet i "chodzisz po ścianach" prosząc o igłę wielkości wideł byle by przestało boleć. Zmęczy to tak że po znieczuleniu usypia się ze łzami w oczach. No i jeśli kamień przewędruje aż do pęcherza to odczuwasz ból podczas oddawania moczu. Ataki nie są częste, ale jak są to już porządne.

Od czasu operacji póki co nic mi się w nerkach nie zbiera. Niedługo czeka mnie pewnie kontrola. Nie wolno nerek ogrzewać zbytnio, ani nie wolno tym bardziej ich na chłod wystawiać. Przy zaniedbaniu czasami sie odczuwa lekki ból, ale wystarczy poleżeć, ogrzać się lekko. A jak nie przechodzi to przeciwbólowy, jak komuś wolno używać to bardzo pomaga nospa (ja niestety jej nie mogę). Napić duzo wody a co za tym idzie - siusiać.
Dzięki za odpowiedź.

Cytat:
Może akurat się uda
Trzymamy kciuki

Cytat:
W końcu idę spać...
a żeby wymierzyć sobie "karę" za to że tak późno
to jutro tak czy siak rano wstaję, umyję głowę a potem jadę z TŻ do centrum i na zakupy po coś tam.
Później w ciągu dnia, postaram nie poświęcić na sen nawet 20 minut.
A wieczorem odwiedzę Was na chwilę i idę wcześniej spać!
Być może pójdę spać do TŻ;eta to on mnie szybciej pogoni spać
Dobranoc
Dobranoc i jeszcze raz dziękuję w imieniu swoim i reszty dziewczyn za listę !

Cytat:
Ja też idę spać
Dobranoc Wpadaj do nas częściej

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora