2011-02-02, 16:38
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
Napisane przez Curly81
Może połóż jej jakieś ciekawe przedmioty(plastykową butelkę,kabelek,telefon lub kapcia) i będzie chciała je dostać i podejdzie sama  .
A ściągasz ręcznym czy elektrycznym?
Ja mam lewą pierś większą teraz.
|
właśnie może takie "zabawki" jak telefon pilot zacznę jej podsuwać bo zabawki "normalne" mniej interesujące.
Ręcznym ściągam ale jak wspomniałam powoli żegnam się z tym "gadżetem".
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------
Cytat:
Napisane przez djerba
Coraz gorzej!!!  Wyrywa mi z ręki łyżeczkę..nie mogę postawić miseczki na blacie, bo zaraz tam ląduja palce...cały czas siedzi przechylona albo w prawo albo w lewo i luka co tam na podłodze jest ciekawego.. Jak wcześniej była cicho, jak ją karmiłam, tak teraz gada coś do siebie i pluje..
Ogólnie ostatnie 2 dni są okropne..Mała cały dzień marudzi!! Ziewa, trze oczka i wiem, że chce pójść spać..ale jak wsadzam ją do łóżeczka to ryczy.. Pobawi się 5 min i dalej ryk bo coś chce..Nie chodzi o jedzenie, nie chodzi o mnie, bo nawet jak ją chwytam to się rozbeczy..Nie wiem czy to zęby..jak pierwsze wychodziły to była masakra! 
|
moja też tak je, nie usiedzi spokojnie tylko wyrywa mi łyżeczkę, wystawia język gada tatatatata lub dadada sięga palcami do miseczki dziś przewaliła na dywan na szczęście była już pusta, a jeśli chodzi o usypianie. Mała przesypia całe nocki, po nocnym karmieniu kaszką ok 21.30 - 22 odkładam do łóżeczka i trochę po wierzga nogami, poprzewraca się ale w końcu usypia (musi mieć pieluszkę tetrową przy buzi) i śpi do 7-8 czasem nawet do 9 ale to rzadkość (czasem przebudzi się w nocy ale to daję smoka i śpi dalej), natomiast w dzień aby usnęła to albo na spacerze troszkę się zdrzemnie albo muszę ją wziąć na ręce i bujamy się w fotelu bujanym (ale to z reguły w ciągu dnia ma tylko 1 drzemkę 2 godzinną lub dwie 1 godzinne). Choć przyznam że ostatnio też bardziej marudna, ciągle musze przy niej być coś gadać śpiewać, nie usiedzi sama i najlepiej na rączki i obstawiam kolejne zęby bo potok śliny.
Cytat:
Napisane przez kropka75
|
bardzo fajne dostałyśmy podobne
Oho znów jęczy to papa
Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2011-02-02 o 16:41
|
|
|