Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-02, 16:38   #742
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Może połóż jej jakieś ciekawe przedmioty(plastykową butelkę,kabelek,telefon lub kapcia) i będzie chciała je dostać i podejdzie sama.
A ściągasz ręcznym czy elektrycznym?

Ja mam lewą pierś większą teraz.
właśnie może takie "zabawki" jak telefon pilot zacznę jej podsuwać bo zabawki "normalne" mniej interesujące.
Ręcznym ściągam ale jak wspomniałam powoli żegnam się z tym "gadżetem".

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Coraz gorzej!!! Wyrywa mi z ręki łyżeczkę..nie mogę postawić miseczki na blacie, bo zaraz tam ląduja palce...cały czas siedzi przechylona albo w prawo albo w lewo i luka co tam na podłodze jest ciekawego.. Jak wcześniej była cicho, jak ją karmiłam, tak teraz gada coś do siebie i pluje..

Ogólnie ostatnie 2 dni są okropne..Mała cały dzień marudzi!! Ziewa, trze oczka i wiem, że chce pójść spać..ale jak wsadzam ją do łóżeczka to ryczy.. Pobawi się 5 min i dalej ryk bo coś chce..Nie chodzi o jedzenie, nie chodzi o mnie, bo nawet jak ją chwytam to się rozbeczy..Nie wiem czy to zęby..jak pierwsze wychodziły to była masakra!
moja też tak je, nie usiedzi spokojnie tylko wyrywa mi łyżeczkę, wystawia język gada tatatatata lub dadada sięga palcami do miseczki dziś przewaliła na dywan na szczęście była już pusta, a jeśli chodzi o usypianie. Mała przesypia całe nocki, po nocnym karmieniu kaszką ok 21.30 - 22 odkładam do łóżeczka i trochę po wierzga nogami, poprzewraca się ale w końcu usypia (musi mieć pieluszkę tetrową przy buzi) i śpi do 7-8 czasem nawet do 9 ale to rzadkość (czasem przebudzi się w nocy ale to daję smoka i śpi dalej), natomiast w dzień aby usnęła to albo na spacerze troszkę się zdrzemnie albo muszę ją wziąć na ręce i bujamy się w fotelu bujanym (ale to z reguły w ciągu dnia ma tylko 1 drzemkę 2 godzinną lub dwie 1 godzinne). Choć przyznam że ostatnio też bardziej marudna, ciągle musze przy niej być coś gadać śpiewać, nie usiedzi sama i najlepiej na rączki i obstawiam kolejne zęby bo potok śliny.
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A propos butków po domu ze skóry...

http://www.paputki.com.pl/

http://dziecisawazne.pl/buciki-do-nauki-chodzenia/

Tańsze niż tamte wyżej, które pokazywałyście, bo 4 dychy z kawałkiem kosztują (na allegro 39,90). A takie same z wykonania i bardzo chwalone na forach.
bardzo fajne dostałyśmy podobne

Oho znów jęczy to papa

Ząbki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2011-02-02 o 16:41
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora