Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-02, 21:22   #2912
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ja też mam coś ok tylu mm, przynajmniej miałam, pytałam 3 lekarzy i wszyscy mi mowili, ze przy cesarce się nie usuwa miesniaków, chyba ze są umiejscowione w linii cięcia.. Ja mam w jakiejś cieśni

Ooooo dziękuje za odzew !! Ale banki są swinie !
Ja myslalam, ze odsetki są rozłożone na cały okres pożyczki (czyli 3 latka w tym przypadku)
Musze męza spytac gdzie harmonogram, o ile go ma.... pewnie wywalił :| bo jemy sciaga bank z automatu wiec pewnie harmonogramu nie potrzebował.
Wczoraj mi tak powiedział z tymi odsetkami... dokładnie, że 400zł zostało Hmmm dziwne to! najgorsze, że nie umiem się do jego konta zalogować. Ale tak czy siak, skoro mówicie, że bank w pierwszej kolejności sciaga odsetki to faktycznie po ptokach.
I po co brałam pozyczke z pracy no nic, skoro procentowanie 0, to niech sobie na koncie lezy
Jeszcze raz dzięki za pomoc, bo myslalam, ze mąż zmysla Musze go zgwałcić, by sie do swojego konta zalogował i podejrzę na własne oczy tak jak mówi Monia.. ale chyba jednak prawdę mówi, jako pracownik działu finansowo- księgowego może sie znac lepiej niż ja.. Sprawdzę to
Raty nie mamy malejące.

Ale jeszcze mysle na chłopski rozum, ile moze byc odsetek od 16 tys? Spłacilismy juz 5 rat chyba? Rata bodajże ok 650 zł czyli 3250 zapłacone.. możliwe ze to odsetki?
Agnieszka Ci doskonale top rozpisała, na moje oko odsetek jest jakies 4 tys. jeszcze. wiec zaoszczedzisz.
i nawet na najbardziej promocyjnym kredycie bank na was zarabia.

dziewczyny jak bierzecie kredyt to pamiętajcie:
1. przeliczcie kwotre raty razy ilość rat.
wtedy będziecie wiedzieć ile faktycznie oddajecie do banku, bo oprocentowanie najczesciej nic nie mowi i nie jest jhedynym kosztek kredytu
2. bierzcie kredyty na jak najmniejszą ilość rat, wtedy spłacicie jak najmniej.
3. jeśli macie możliwość spłaććcie kredyt zaraz po zaciągnieęciu tylko wtedy się opłaca
4. zapytajcie o możliwość obniżenia prowizji, w wielu bankach można ją negoicjowac
5. nie bierzcie kredytów u pośredników finanoswych, doliczają sobie czasem 10% prowizji od kredytu dodatkowo
6. rozważnie kwestię ubezpieczenia do kredytu. PAMIETAJCIE ZE NIE JEST OBOWIĄZKOWE! mimo ze doradcy tak mówia, ale oni maja za to płacone. i czasami bardzo bardzo duzo kosztuje,a w razie czego ubezpieczyciel zrobi wszystko zeby wam nie spłacic tego kredytu.
7. spytajcie o mozliwość wzięcia kredytu z poręczycielem, czasem to obniża oprocentowanie lub prowizję.
8. zawsze pytajcie o kredyt najpierw w banku w ktorym macie konto
9. nie bierzcie wiecej rat niz macie mozliwość spłacić,
10. BIERZCIE KREDYT TYLKO W OSTATECZNOŚCI
przepraszam za off top ale jak bylismy przy tym temacie to wolałam was ostrzec tak na przyszłość.
ludzie idą do banku i maja zaufanie do doradcy, a pamietajcie, doradca na was zarabia wiec nie wierzcie mu ślepo tylko patrzcie na moja zasadę nr 1
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
.

Grazin - no na liście nad Tobą i pod Tobą większość dzieciaków już zaświeciło swoimi skarbami między nogami więc trzymam kciuki aby się szybko dzidzia ujawniła
Moria wiem własnie powiem to mojemu ginowi jak nie bedzie chciał mi powiedziec;p

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Grazin drożej bierzesz niż pediatra za wizytę
chyba zmienie zawód
muszę jakoś dorobić do marnej pencji:P hihi
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
:d wszystkie zmienmy zawód i róbmy grazin konkurencje
oj nie nie;P nie polecam