Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odrosty
Wątek: Odrosty
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-05, 18:45   #1
MariolkaB
Przyczajenie

Odrosty

Mam straszliwy problem!!!
W wakacje całe 2 miesiące przesiedziałam w pełnym słońcu. Pracowałam w Chorwacji, słonko dawało nieźle. Moje włosy na tym ucierpiały. Zawsze były podatne na to, że rozjaśniały się pod wpływem słońca. Jestem blondynką. Nigdy nie farbowałam włosów, zawsze byłam zadowolona z mojego naturalnego koloru i nie chcę tego robić, mam dosyć rzadkie włosy, które katuję prostownicą, albo lokówką, nie chcę ich dobijać jeszcze farbami.

Problem polega na tym, że mam straszliwe odrosty, z którymi męczę się od kilku miesięcy. Staram się je zakrywać robiąc loki (wtedy tak tego nie widać), albo tapirując włosy i robiąc koka w 'artystycznym nieładzie', ale ile można...

Pomyślałam sobie, że użyję szamponu koloryzującego. Nie niszczy włosów tak jak farba, ale to nie pomogło. Użyłam koloru najbardziej zbliżonego do mojego naturalnego, ale ciągle są widoczne te potworne odrosty.

Zastanawiam się, czy jakbym użyła jaśniejszego odcienia szamponu, to czy odrosty by zniknęły... Zupełnie nie wiem co mam robić? Może trzymać ten szampon na głowie dłużej niż potrzeba... Doradźcie coś.
MariolkaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując