Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kończę gimnazjum, czy jest to odpowiedni makijaż?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-05, 23:05   #12
Arrianna
Zakorzenienie

Dot.: Kończę gimnazjum, czy jest to odpowiedni makijaż?

Cytat:
Napisane przez fantaaa Pokaż wiadomość
1. niewielka ilość mineralnego podkładu Maybelline (nie używam go żeby coś maskować - po prostu świetnie nawilża mi buzię i nadaje zdrowego błysku)
2. na powieki jako baza - korektor mineralny Maybelline
3. jakiś delikatny, matujący transparenty puder utrwalający
4. na powiekach cienie - na całej powiece cielisty, odrobinkę ciemniejszy w załamanie (minimalnie przyciemnia, wygląda naturalnie) i delikatny brązowy na linii rzęs dający efekt przydymionej, roztartej kreski
5. biała kredka na linii wodnej
6. delikatna czarna kredka do brwi (nie używam jej dużo, staram się bardzo naturalnie przyciemnić brwi kredką - mam też brązową, ale wydaje mi się, że brwi są jednak z natury czarne, nie brązowe)
7. bronzer pod kość policzkową i jasny róż imitujący naturalne zaróżowienie - prawie niewidoczny

Wszystko w naprawdę niewielkiej ilości
Włosy mam w kolorze naturalnego ciemnego blondu.
Autorka nie napisała że jej brwi są czarne tylko "brwi z natury są czarne" a to jest głęboko dziwnym założeniem bo czarny bardzo rzadko występuje w naturze.
Ja sama jestem ciemną blondynką i o ile moje brwi na pewno nie sa brązowe o tyle do czarnych im daleko(to właśnie taki grafit, chłodny odcień) i za swojego życia jeszcze nigdy nie widziałam blondynki nawet ciemnej która ma naturalnie czarne brwi.

Edytowane przez Arrianna
Czas edycji: 2011-02-05 o 23:09
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując