Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy i pielęgnacja cer suchych, naczynkowych, wrażliwych, alergicznych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-06, 05:23   #3170
katty86
Rozeznanie

Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych. ZBIO

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Kompleks na naczynka po nałożeniu przyjemnie chłodzi, i zmniejsza rumień, dosłownie ginie w oczach, wydaje mi się, że warto nałożyć później jakiś nawilżacz, bo sam kompleks to może być za mało. Nie wiem, czy zapycha, mam takie szczęście, że mojej skóry nie zapycha nic i mogę kupować wszystko, staram się tylko unikać parafiny, nie jest dobra dla skóry. Miałam kiedyś Diroseal, ale poparzył mnie bo miał parafinę.
Parafina nie parzy skóry. Nie wiem skąd masz takie rewelacje, może zapchać, może być uczucie duszenia się skóry pod parafiną, może uczulić nawet (choć to ekstremalnie rzadki przypadek), ale nie parzy. Diroseal musiał mieć coś innego co Ci szkodziło.
U mnie kompleks na naczynka (z naturalisa) początkowo piecze troszkę, potem już jest ok i ładnie rozjaśnia. Nie stosowała z ZSK, bo tam jest propylen glycol.
katty86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując