2011-02-06, 11:17
|
|
BAN stały
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
Napisane przez lapinne
we wzorcu fci jest napisane, ze siberian husky moze miec oczy brazowe lub niebieskie przy czym dopuszczalne jest jedno oko brazowe i jedno niebieskie.
maczie metryke psa?
widzieliscie dokument potwierdzajacy przeglad miotu?
pies ma tatuaz?
|
O, o tym nie pomyślałam
Pies ma bardzo gęstą sierść/ futro, nie widać skóry, gdzie takie szukać?
Jak już kiedyś pisałam, to mama pod wpływem chwili kupiła tego psa. Sprzedawca zapewniał, ze ma on dokumenty, ale żeby kupić go z nimi za kilka stów drożej trzeba z nim jechać do jego rzekomej hodowli, zobaczyć, odebrać. Mama w tych sprawach jest niedoświadczona, ja też byłam młodziutka i nic bym jej nie pomogła. Pewnie teraz bym ją zbeształa, że po co nawet w dyskusję z takim sprzedawcą się wdaje.
Mnie tam nie było, a pewnie mając te 14 lat jakoś bym się dopytała faceta, jak się nazywa jego hodowla, czy ma swoją stronę, dlaczego tych dokumentów nie ma przy sobie. Ale na szczegółach się nie znam, więc zadałabym te pytania tylko z ciekawości i lekkiej podejrzliwości. 
Ważne, że pies póki co zdrowy, wygląda lepiej niż niejeden z jego kumpli, którzy akurat rodowody posiadają. One w jego wieku a już takie jakby starowinki ociężałe Może chore ? 
Na szczęście jego siostra też się ma doskonale i wygląda dobrze.
Pewnie są to psy w typie Husky - ale tak na prawdę ciężko odróżnić bo charakterek i wygląda wzorcowy. Ale boję się o te choroby Tyle się tu naczytałam, że to nie tylko o wygląd chodzi ale i o zdrowie 
Jakby co rozmanażać nie zamierzam, nie chce mi się,. Pies jest cudny ale jeśli miałabym ryzykować jakiś wadliwy miot to po co? Niech specjaliści się tym zajmą. Tylko wkurzają mnie te teksty mamy, o tym, że ładna suczka Husky na osiedlu, może je kiedyś rozmnożymy
Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2011-02-06 o 11:24
|
|
|