2011-02-06, 13:27
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Znieczulenie w każdym szpitalu? Czy to możliwe?
Cytat:
Napisane przez Wyrak
Nie chodzi o to juz nawet czy katusze czy nie, tylko po co fundowac niepotrzebnie bolesny i wymagajacy rekonwalescencji zabieg pacjentowi?
|
Widzisz, inaczej to by wyglądało, gdyby poród miał być wygodny dla rodzącej a nie lekarza. Gdyby nie kładzono nas z nogami na uszach i zadkiem wypiętym nie w tę stronę co trzeba. Gdyby ten cholerny lekarz się pofatygował i połaził za nami po sali, gdybyśmy mogły wejść do basenu czy pokucać sobie pod ścianą. No ale to takie niewygodne dla lekarza, trzeba przecież leżeć i być waginą na poziomie wzroku siedzącego lekarza. A z tego powodu poród może być bardzo bolesnym i traumatycznym przeżyciem dla kobiety...
Tylko, że zmiana tego co opisałam wyżej jest procesem bardzo długotrwałym. Bo nie tylko trzeba zdjąć z porodu tę złą legendę ale też pokazać, że można inaczej i zmienić myślenie lekarzy. W tym momencie, jeśli kobieta dostaje histerii na myśl o porodzie (a są takie, uwierz mi) to myślę, że lepiej już jej zrobić tą całą cc (bo może wtedy zdecyduje się na kolejne dziecko i my, emeryci będziemy jej klaskać ) niż kazać rodzić na stole, z zzo czy bez zzo.
Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-02-06 o 13:31
|
|
|