2011-02-09, 11:39
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Napisane przez Heroldin
Że się wtrącę ... U mnie właśnie te szampony, jak i wszystkie inne tzw. "ziołowe" i "dziecinne" doprowadzały do podobnych kołtunów, jak i u Ciebie. Żadna odżywka, maska nie dawała im rady. Pomagała jedynie płukanka octowa. Też stosuję kosmetyki bez silikonów i SLS-ów. W momencie, gdy zmieniłam szampon, problem kołtunów minął. Od ponad roku używam jednego {!} szamponu i jednej {!} odżywki / maski. A mam włosy regularnie farbowane. Nie jestem również fanką szczotek z włosia. Po prostu - mnie nie służą. Jeśli używasz olei, spróbuj przy okazji ten z nasion czerwonej maliny. Zapachu rewelacyjnego nie ma, ale daje rezultaty. Spróbuj też protein, np. w Latte kalosowej lub zrób sobie sama psikadełko.
|
Heroldin, a jakiego szamponu teraz używasz? Pamiętam, że ciężko Ci było znaleźć odpowiednie kosmetyki dla siebie i jestem ciekawa jak wygląda Twoja obecna pielęgnacja.
Cytat:
Napisane przez MaccaBraa
dzięki wielkie za wytłumaczenie ;**
a co jeśli chodzi o balsamy do włosów? czym on się różni od odżywki?
|
Niczym. "Odżywka" i "balsam" to dokładnie to samo. Czasami nawet nie ma większej różnicy między "odżywką", "balsamem" i "maską", chociaż maska powinna mieć najbardziej nawilżające lub regenerujące właściwości, ale to tylko teoria Ważny jest skład
|
|
|