Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy na cierpienie po rozstaniu, można się jakoś przygotować?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-09, 11:36   #9
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Czy na cierpienie po rozstaniu, można się jakoś przygotować?

Cytat:
Napisane przez DOBRA DZIEWCZYNA Pokaż wiadomość
waham się nadal, po prostu........ tak po ludzku.
Nasz związek, przebywanie razem, jego opiekuńczość i to, że generalnie jest wspaniałym, dobrym człowiekiem, którego na dodatek kocham, składają się na moje obawy.......czy aby napewno, jeśli podejmę decyzję o rozstaniu, będzie ona słuszna.
Z drugiej jednak strony, nie wyobrażam sobie przeżywania "tamtej" sytuacji raz jeszcze. Są niewątpliwie osoby, na które mniej działa zdrada fizyczna partnera i potrafią przejść nad tym, do porządku dziennego.(są takie-znam osobiście)
Ja jednak nie wyobrażam sobie po prostu, że "to" miałoby się powtórzyć, a jak widać, wszystko ku temu zmierza, ............ i przerabiać ten "temat" po raz kolejny.
I mam oto do wyboru dwa "cholernie ciężkie" bóle........ ten po rozstaniu, lub ten, po jego nowych "przygodach", które choć nie miały jeszcze miejsca, to są bardzo prawdobodobne.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziękuję bardzo za wszystkie słowa. Nawet nie potrafię wyrazić jak bardzo są mi one teraz potrzebne....... nie mam nikogo, komu mogłabym się zwierzyć z wątpliwości, a rodziców nie chcę po prostu obciążać moimi problemami.
Dziękuję z całego serca raz jeszcze
Bol po rozstaniu minie, a tkwiac w tym zwiazku nigdy sie go nie pozbedziesz. Bedzie pojawial sie co jakis czas. Zycze duzo sil, w koncu zycie mamy tylko jedno i lepiej na stare lata go nie przeklinac.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując