Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brąz ZIMNY czy POPIELATY. część II - wątek zbiorczy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-09, 16:30   #135
zyta82
Rozeznanie

Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Buffi Pokaż wiadomość
Cześć dużo się już od was dowiedziałam od was za co bardzo dziękuję . Farbuje włosy majirel 6.1 u mnie on wychodzi jak prawdziwy ciemny blond i na takim mi zależało jednak chciałabym trochę wzmocnić w nim popiel bo jeszcze pomarańcz przebija nigdy nie miałam do czynienia z mixami i tu proszę was o pomoc ile centymetrów mixu mam dać na mieszankę 50 farby i 75 utleniacza 6 % i czy mogę go dodać ?
Jak chcesz mieszać mixton (korektor) z farbą to musi on być z tej samej firmy co farba. Tutaj firm nie można mieszać. Z kolei sam mix możesz zmieszać z utleniaczem 1:5 np ja robłam 2 łyżeczki mixu niebieskiego z utleniaczem 1.9% na 5 minut kładłam, ale tylko na te co mają refleks rudy!!! i spłukało się po ok 5 myciach. Jak zrobisz na 3% utleniaczu to będzie się trzymał dłużej, pewnie jak szampon koloryzujący, a na 6% powinno wejść głębiej, Najlepiej najpierw próbuj na 3% i zobacz czy efekt zadowalający. Fryz5 poleca też zamiast mixu i utleniacza, tonery bezamoniakowe, do nałożenia na łowę na 2-3 godz. zobacz sobie, odcieni jest mnóstwo, może to tez jest sposób.
Albo ta płukanka której Schade-23 pisze? Ona kombinowała z mixami i proporcjami to lepiej wie co i jak, poczekaj, może Ci napisze

Edytowane przez zyta82
Czas edycji: 2011-02-09 o 16:32
zyta82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując