2005-03-06, 15:23
|
|
|
Raczkowanie
|
KICZ!!!
Dziewczyny pomóżcie!! Poszukuje do swojej pracy o kiczu, różnych zdjęć przedstawiających tenże kicz Wszystko biżuteria, ubrania i inne przedmioty życia codziennego. Na pewno macie takie perełki w swojej kolekcji...
Może uda mi się przy okazji sprowokować dyskusje na ten bardzo aktualny temat Czym dla Was jest kicz?? Dla mnie nieodparcie kojarzy się z plastikiem. Ostatnio ten materiał przeżywa odrodzenie... Plastikowa biżuteria w postaci ogromnych kół, ale również plastikowe stajenki bożonarodzeniowe!!!
Coraz częściej kicz staje się modny. Dlaczego tak się dzieje?? Czy dobry smak i gust odchodzą w przeszłość, aby ustąpić wszechobecnej komercjalizacji?? Winę za ten stan rzeczy nie ponoszą według mnie pojedyncze jednostki, które decydują o tym, co modne, lecz My... Coraz częściej wybieramy np. filmy banalne, łatwe w odbiorze (np. cukierkowy film „Cluelles”, który ze względu na swoją popularność doczekał się nawet wersji serialowej) a zapominamy o kinie ambitnym, takim, które zmusza nas do myślenia.
|
|
|