2011-02-10, 15:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
Napisane przez julka910
Wpadłam tylko na chwilkę by napisać co u Nas..
Kolejna noc zarwana. Mała obudziła się o 1:00 na kupę i zasnęła po 5:00... żeby było mało o 6:00 obudził mnie mój biegający po mieszkaniu pies, który niestety postanowił wspierać Julkę i też ma biegunkę... wiec leciałam z Nim na dół w kapciach i pidżamie. Wróciłam Julia już sie zaczęła wiercić bo kolejny atak się zbliżał..
Dostała już 5 dawek probiotyku, smecte, do jedzenia tylko klej ryżowy z mlekiem (nic innego nie mogę jej dać, zresztą nie chce jeść) i żadnej poprawy.
Udało mi się dostać do Enel-med na wizytę jakimś cudem. Lekarz bardzo dokładnie ją zbadał, zrobił wywiad i powiedział, że objawy kliniczne wskazują na rotawirus. Dla pewności skierował Nas na badania kału i wtedy będzie stawiał diagnozę... powiedział, że na szczęście Julia jest w dobrej formie, nie ma oznak odwodnienia i była szczepiona więc mogę być spokojna. Objawy biegunki mogą trwać do 10 dni nawet. Jak mała się obudzi to pójdziemy do apteki po pojemniki i jutro już będę miała wyniki badań..
Waży 7,5 kg :/
Swoją drogą lekarz przyjemny - starszy Pan (dzidziuś taki  ), otworzył mi drzwi, zamknął, bardzo sympatyczny, delikatny dla dziecka, rzeczowy... zaraz go wyszukam na znanylekarz.pl i sprawdzę
Buźka
|
Dobrze, że wiesz co jest małej. Oby jak najszybciej choróbsko poszło I zdrówka dla pieska 
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24993086]
Ja byłam z Maksiem u kontroli, osłuchowo oki, gardło tez oki, jedynie migdałki troszku powiększone,. podwyższona temperatura dziś mu nie dolega. Jutro znów idziemy się osłuchać.
Ale co bym w domu nie zdziczeć wyszłam dziś z chłopakami na 30minut na podwórku, od razu mi lepiej. 
Teraz gotuję żurek, na zakwasie babci. 
Powiedzcie, od kiedy można dziecko żurkiem poczestować? Taką samą woda z kartofelkami? 
Na necie wyczytalam, ze już w 6m-cu... [/QUOTE]
To dobrze, że już lepiej z Maksiem.
Na zakwasie tak szybko?
Luiza ma 3 drzemkę. Ona dzisiaj się przytula do mnie i zasypia 
Też myślałam o trzydniówce. Zobaczymy co się rozwinie.
W tym roku moja chrześniaczka ma komunię. Myślałam żeby jej kupić aparat foto jakiś fajny. Jak myślicie? Może podsuniecie inne pomysły?
|
|
|