Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mycie włosów odżywką
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-10, 17:32   #1519
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Mycie włosów odżywką

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
no fakt zabrac ze soba swoje kosmetyki to dla fryzjerki obciach pomysli sobie ze znalazla sie madrzejsza ale powiem ci ze ja wlasnie nie potrafie sie przelamac w tym celu i zawsze jak wracam po fryzjerze myje wlosy w domu po swojemu i nakladam swoje kosmetyki oczywiscie zakwaszenie kolorku octem i zamkniecie lusek wlosa obowiazkowe...fryzjerka by mnie zwyczajnie wysmiala i powiedzialaby ze teraz sa szampony chroniace kolor a nie ocet jedynie nie pozwalam jej na czesanie (czyt wydzieranie) wlosow

ja czasem jak myje wlosy szamponem to nakladam na dol wlosow odzywke i juz ale sama odzywka to nie
Mysle ze to kwestia przyzwyczajenia, wprawy I doswiaczenia, jak pisalam wyzej – pralka nie trze a pierze do czysta, ten masaz skalpu czysci skalp z brudu ktore sebum lapnelo, u kreconowlosych zazwyczaj wlos jest na dlugosci suchy bo przez to ze pokrecony sebum ze skalpu nie ma jak sie rozejsc, wiec wlos suchy a skalp przetluszczony – a na szamponie czytasz ‘do wlosow mieszanych – tlustych u nasady I suchych na koncach’ – poki nie znalazlam na wizazu wyjasnienia to kupowalam takie (zaden nie pomogl rozwiazac problemu), teraz wiem ze to moj skalp potrzebuje oczyszczenia a wlosy nawilzenia. A ze na szczescie jest wiele kosmetykow bez silikonow moge obejsc sie bez szamponu z sls, na chwile obecna od stycznia nie uzylam szamponu ale jak poczuje ze potrzebne cos wiecej to mam odzywke myjaca ktora ma Cocamidopropyl Betaine I powinno wystarczyc.

No I musze wreszcie wyprobowac peeling do skalpu, juz nawet kupilam ziarna guinoe (moze byc tez brazowy cukier), jak ktos chce sprobowac (podobno dobrze robic raz na jeden/dwa tygodnie)

Peeling do skalpu
- Odzywka – 1-2 lyzki
- Guinoe / Cukier brazowy – 1 lyzeczka
Wymieszac I ta mieszanka zrobic masaz skalpu (delikatnie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując