|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
a ja własnie czytalam, że jak dziecko ssie smoczek w czasie snu to może to w jakiś sposób zapobiec SIDS.
Ja mojej daję non stop, bo ona ma bardzo rozbudzonyą chęć ssania. Jakbym jej nie dała to bym non stop z cyckami na wierzchu musiała chodzić. Jak ją kaemię je. Potem usypia. Jak jej zabiorę to przez moment śpi i zaraz sie budzi i w bek. Na poczatku tak nie miała ostatnio własnie tak. jak daję smoka to się upsokaja i moge ją do łózeczka dać.
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------
A właśnie nie mówiłam wam ale mam monitor oddechu i miałam jeden taki przypadke, że się włączył alarm jak mała była w łózeczku ( bo alarm to się ciągle włącza jak zapomnę wyłączyć monitor a mała wyjmę z łóżeczka). Pobiegłam od razu ale alarm się bardzo szyubko wyłączył tylko mrugało na czerwono że był przez moment aktywny. Mała oddychała. Do tej pory się zastanawiam czemu alarm zadziałał. Czytałam, ze czasem sam alarm może wybudzić dziecko. I teraz nie wiem, czy faktycznie straciła oddech i odzyskała bo ją alarm przestraszył, czy co.
A najlepsze jest to że moja mała Małgosia to ona sama się z jednego boczku przewraca na drugi boczek - tylko że zawsze en jeden. Woli spać na prawym boczku.
|