Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dietowanie studentek :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-10, 17:04   #8
masija
Zakorzenienie

Dot.: Dietowanie studentek :)

Cytat:
Napisane przez BlackObsession Pokaż wiadomość
Cześć, ja również jestem studentką
W celu motywacji opróżniłam lodówkę ze zbędnych rzeczy chociaż i tak nie było ich zbyt wiele
Zaczęłam niedawno Dukana mam nadzieje, że wytrwam bo to moja pierwsza w życiu dieta
Chciałabym zejść do 60 może 58 kg strasznie przytyło mi się przez zimę pewnie dlatego, że cały stres zagryzałam ptasim mleczkiem i innymi smakołykami również jedzenie na co dzień nie należało do tych najzdrowszych oraz najmniej kalorycznych wiadomo pizza, spagetti i spore ilości piwska
Oprócz diety będę starała się również co nie co wymodelować sylwetkę w szczególności brzuszek i uda ćwiczę głównie na rowerku stacjonarnym. Mam nadzieje, że dzięki wzajemnej motywacji uda nam się osiągnąć nasze cele bo jak nie to
Hej, hej witam serdecznie
Widzę, że mamy podobny wzrost No i taki sam cel To już coś
Zazdroszczę rowerka! Pamiętam, że potrafiłam dawniej jeździć na nim 60min i wiem, że on mi baardzo pomógł schudnąć.
Niestety teraz jakoś się zepsuł a i tak go nie wcisnę przecież do pokoju. Ale jest stepper.
Kochana, mam nadzieję, że uda nam się! Widzę, że coraz więcej nas tutaj i bardzo mnie to cieszy
Tylko żadnych diet cudów , głodzenia się, itp.
Ładne jedzenie, picie dużej ilości wody, warzywka (szczególnie, że idzie wiosna)
Cytat:
Napisane przez Moni_sss91 Pokaż wiadomość
To ja muszę obalić ten stereotyp Jestem studentką I roku , jeszcze ani raz nie zagościły u mnie w lodówce parówki Na jedzenie na mieście typu kfc, mcdonald etc. szkoda mi kasy. W sumie na studiach o wiele łatwiej mi jest zdrowo się odżywiać niż jak jestem w domu. Zdrowy obiad ? pojedyncza pierś z kurczaka ( ja przekrwam na pół, marynuje : np. czosnek+musztarda+miód+ol iwka z oliwek, albo sos sojowy+miód+bazylia+oliwa z oliwek) , wieczorem robię marynatę, na noc wrzucam do lodówki. Później kurczaczek idzie na grilla ( mam taki toster/opiekacz z wymiennymi wkładkami), jakieś warzywka na patelnie ( raz miałam takie z carrefoura, porównałam je z tymi hortexam i nie zauważyłam różnicy , ale chyba najbardziej smakują mi te z firmy d'aucy) i mamy obiad na dwa dni Niech mi ktoś powie, że czasochłonne to Jak dla kogoś za mało zawsze można dorzucić ryż/kaszę.

Tu się zgodzę , w kupie raźniej tym bardziej, że mnie ostatnio kuszą słodycze
Również witam
Heh na pierwszym roku też nie zagościły u mnie. Zwoziłam czasami obiady z domu, no i miałam trochę więcej czasu na robienie obiadków Ale i tak, chociaż nie często, to pojawiały się. Kiedy z zajęć wracało się po 20, w lodówce pustka to szło się po parówki na szybko i miało wystarczyć, bo nie było siły na robienie posiłku, uwierz..

A co do obiadku który podałaś-Kochana robię go...kilka razy na tydzień Kurczak w ziołach (uwielbiam zioła tzn.takie do jedzenia) + warzywa na patelnie + pół woreczka kaszy gryczanej/ryżu.
Tylko teraz szukam jakichś dobrych i tanich alternatyw do kurczaka. Tani nie jest.. a jeść trzeba.

Właśnie-może będziemy wklejały też swoje dania które robimy i wiemy, że są (w jakimś stopniu) dietetyczne?

Moni (mogę tak skrócić?) jesteś szczupła Ale rozumiem doskonale o co Tobie chodzi
Też używam Syrenki, a żelu Eveline. Okropnie parzy ale skóra jest napięta.
Jak go skończę to przymierzam się do kupna Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1

gwiazda
witam bardzo serdecznie
A ćwiczysz coś? I jakiego jesteś wzrostu?
Podchodzi Ci ogólnie ta dieta? Dobrze się na niej czujesz? No i czy posiłki są dobre?

Hm, tak myślę..4,5 kg w 3 tygodnie to troszkę nie za szybko? Wiesz, szkoda by było, gdybyś później miała jojo.. Podobno optymalnie dobrze jest chudnąć do 1kg na tydzień.

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:13
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując