Zakorzenienie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Cytat:
Napisane przez BlackObsession
Cześć, ja również jestem studentką 
W celu motywacji opróżniłam lodówkę ze zbędnych rzeczy chociaż i tak nie było ich zbyt wiele 
Zaczęłam niedawno Dukana mam nadzieje, że wytrwam bo to moja pierwsza w życiu dieta 
Chciałabym zejść do 60 może 58 kg  strasznie przytyło mi się przez zimę pewnie dlatego, że cały stres zagryzałam ptasim mleczkiem i innymi smakołykami również jedzenie na co dzień nie należało do tych najzdrowszych oraz najmniej kalorycznych wiadomo pizza, spagetti i spore ilości piwska 
Oprócz diety będę starała się również co nie co wymodelować sylwetkę w szczególności brzuszek i uda ćwiczę głównie na rowerku stacjonarnym. Mam nadzieje, że dzięki wzajemnej motywacji uda nam się osiągnąć nasze cele bo jak nie to  
|
Hej, hej witam serdecznie
Widzę, że mamy podobny wzrost No i taki sam cel To już coś
Zazdroszczę rowerka! Pamiętam, że potrafiłam dawniej jeździć na nim 60min i wiem, że on mi baardzo pomógł schudnąć.
Niestety teraz jakoś się zepsuł a i tak go nie wcisnę przecież do pokoju. Ale jest stepper.
Kochana, mam nadzieję, że uda nam się! Widzę, że coraz więcej nas tutaj i bardzo mnie to cieszy
Tylko żadnych diet cudów , głodzenia się, itp. 
Ładne jedzenie, picie dużej ilości wody, warzywka (szczególnie, że idzie wiosna )
Cytat:
Napisane przez Moni_sss91
To ja muszę obalić ten stereotyp  Jestem studentką I roku , jeszcze ani raz nie zagościły u mnie w lodówce parówki  Na jedzenie na mieście typu kfc, mcdonald etc. szkoda mi kasy. W sumie na studiach o wiele łatwiej mi jest zdrowo się odżywiać niż jak jestem w domu. Zdrowy obiad ? pojedyncza pierś z kurczaka ( ja przekrwam na pół, marynuje : np. czosnek+musztarda+miód+ol iwka z oliwek, albo sos sojowy+miód+bazylia+oliwa z oliwek) , wieczorem robię marynatę, na noc wrzucam do lodówki. Później kurczaczek idzie na grilla ( mam taki toster/opiekacz z wymiennymi wkładkami), jakieś warzywka na patelnie ( raz miałam takie z carrefoura, porównałam je z tymi hortexam i nie zauważyłam różnicy , ale chyba najbardziej smakują mi te z firmy d'aucy) i mamy obiad na dwa dni  Niech mi ktoś powie, że czasochłonne to  Jak dla kogoś za mało zawsze można dorzucić ryż/kaszę.
Tu się zgodzę , w kupie raźniej  tym bardziej, że mnie ostatnio kuszą słodycze 
|
Również witam
Heh na pierwszym roku też nie zagościły u mnie. Zwoziłam czasami obiady z domu, no i miałam trochę więcej czasu na robienie obiadków Ale i tak, chociaż nie często, to pojawiały się. Kiedy z zajęć wracało się po 20, w lodówce pustka to szło się po parówki na szybko i miało wystarczyć, bo nie było siły na robienie posiłku, uwierz..
A co do obiadku który podałaś-Kochana robię go...kilka razy na tydzień Kurczak w ziołach (uwielbiam zioła tzn.takie do jedzenia ) + warzywa na patelnie + pół woreczka kaszy gryczanej/ryżu.
Tylko teraz szukam jakichś dobrych i tanich alternatyw do kurczaka. Tani nie jest.. a jeść trzeba.
Właśnie-może będziemy wklejały też swoje dania które robimy i wiemy, że są (w jakimś stopniu ) dietetyczne?
Moni (mogę tak skrócić? ) jesteś szczupła Ale rozumiem doskonale o co Tobie chodzi
Też używam Syrenki, a żelu Eveline. Okropnie parzy ale skóra jest napięta.
Jak go skończę to przymierzam się do kupna Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cy.html&next=1
gwiazda witam bardzo serdecznie 
A ćwiczysz coś? I jakiego jesteś wzrostu?
Podchodzi Ci ogólnie ta dieta? Dobrze się na niej czujesz? No i czy posiłki są dobre? 
Hm, tak myślę..4,5 kg w 3 tygodnie to troszkę nie za szybko? Wiesz, szkoda by było, gdybyś później miała jojo.. Podobno optymalnie dobrze jest chudnąć do 1kg na tydzień.
Edytowane przez masija
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:13
|