2011-02-13, 02:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
Napisane przez No air
Więc takie bóle podobne do przedmiesiączkowych są normalne? Wybaczcie, że pytam o być może oczywiste rzeczy, ale nie mam z kim pogadać, no a to moja pierwsza ciąża...
Ja czuję co jakiś czas takie kłucie jakby w prawym jajniku, nie mocne, (bo zazwyczaj przed okresem i w trakcie umierałam z bólu...), ale i tak się boję... 
|
to jest normalne ja tez tak mialam i jestem w 8 tc i nadal od czasu do czasu tak mam. Czasem boli mnie jajnik czasem podbrzusze jakbym miala dostac okresu. Lekarka mi powiedziala ze to dlatego ze macica sie rozciaga pierwszy raz w zyciu i robi sie miejsce dla dzidziusia, nawet w pachwinach Cie moze bolec. Ale tak jak dziewcyzny pisza jak jest plamienie albo krew to lepiej sprawdzic to z lekarzem. Ale tez nie mozna panikowac przy kazdym plamieniu tak powiedziala moja pani dr "jak pani sobie zrobi turbo wycieczke po centrum handlowym to tez moze pani dostac plamienia" po wysyilku, po sexie moga byc takie objawy szczeolnie na poczatku. Jednak bez paniki ale warto to sprawdzic nawet jak nas maja za wariatki Ja na Twoim miejscu zrobilabym bhcg i po 48 kolejne to daje jakis obraz tego w ktorym jestes tygodniu i czy fasola rosnie Jesli bedzie wszystko ok to spokojnie czekac do wizyty
|
|
|