Rozeznanie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Cytat:
Napisane przez julianna-p
gothka witamy  , co do przezwisk u mnie mieli pelen wybor bo rodzina pochodzla z roznych krajow, ale to o ruskiej tez slyszalam, tyle , ze gdzies w okolicach lo  . no coz, mam swiadomosc , ze nie zmienie ludzi, ale i goraca krew wiec niestety wciaz zdarza sie, ze reaguje 
opisze Wam sytuacje z zeszlego tygodnia, sytuacja w duzej galerii, ide z bratem i mija nas para (ona blondynka w typie rozowej blondynki, on przerosniety nieco w barach 170) , no i chwilke wczesniej troche sie nam przygladali. mijajac nas na caly glos dyskutuja nad zmiana blondyny w modnego rudzielca, po czym koles przyglada sie na moje ledwie widoczne piegi (!) i stwierdza, ze nie lepiej sie nie zmieniaj w ruda bo jeszcze i .. tu nie zdarzyl skonczyc bo dodalam " nie warto- z prosiaka i tak nie zrobisz kociaka"   . przy agresywniejszych okazach uwazam, ale tu bylam pewna, ze potencjalna konfrontacja bedzie dla mnie na plus wiec 
|
Spadlam ze stolka 
No prosze, a podobno jestesmy falszywe..... Gdybysmy byly nie pozwalalybysmy sobie na tego typu ciete uwagi!!! Falszywi ludzie nie mowia w twarz co mysla, tylko obgaduja tylek za plecami.... Polacy czesto wykazuja sie nikla znajomoscia pojec w zakresie wlasnego jezyka...
Cytat:
la songerie tak, te matki polki kopiace niezamezne/bezdzietne sa podle  , z moim eksem bylam od konca podstawowki praktycznie i nie wychodzilam za niego bo zawsze cos ( a z czasem mialam juz swiadomosc, ze to zly zwiazek i mimo , ze nie mialam sily odejsc mialam jej dosc by nie zgadzac sie na slub) wiec kazda hajtnieta kolezanka musiala wtracic swoje trzy grosze  . malo tego mialam taka(skasowalam z listy znajomych , gg i czego tam jeszcze sie dalo), ze hajtala sie do 28 r.z. 3 (!) razy i KAZDA rozmowe zaczynala od pytan wyszlas albo zaszlac??
te zenujace teksty, ze nie zna szczescia dopoki nie urodzi sa po pierwsze okrutne a po drugie skad taka , ktora np wada w wieku 18 lat a potem tyra po warzywnikach itp wie co dokladnie znaczy szczescie?? w matkach polkach najbardziej razi mnie, to, ze odbieraja kobiecos tym, ktore dzieci nie maja (obecnie nie mam , ale kobieca jestem wiec wtf?) , po drugie celowo rania (jak slusznie zauwazylas) a po trzecie ustalajac wlasne definicje szczescia wymuszaja na innych ich podzielanie 
nie rozumiem dlaczego w pl oczekuje sie ode mnie bym rodzila dzieci po 20 skoro uwazam , ze lepiej dla nich kiedy rodzice oscyluja w okolicach 30. albo dlaczego zmusza sie nas w wierzenie, ze 30 to starosc?? nie zyjemy w sreniowieczu i dlugosc naszego zycia jest zupelnie inna wiec dlaczego?? czy chce miec dzieci?? czesc mnie tak, czesc jeszcze nie jest na to gotowa. i owszem moze kiedys uznam , ze to dla mnie najwieksze szczescie, ALE to bedzie moja definicja szczescia a nie innych.
|
Jest taka jedna w bloku moich rodzicow - rok starsza, wpadla i jest samotna matka. Za kazdym razem kiedy przyjezdzam truje mi o dzieciach i o tym, ze powinnam juz je miec i czy planuje. Kocham dzieci ale nie lubie sie obnosic do obcych ludzi ani ze swoimi planami ani z problemami. Poza tym nie zamierzam kazdemu udowadniac jak bardzo kocham ich dzieci albo przepraszac, ze sama nie dorobilam sie swojego. Uwazam, ze to jest bardzo osbista czesc mojej osoby, tak samo jak patrzenie na kobiete karmiaca albo wypytywanie kogos na temat antykoncepcji jaka stosuje. Chamstwo to chamstwo. Dlaczego w naszym spoleczenstwie jest tylu chamow????
Cytat:
loss lauri czerwone/pomaranczowe kolory podswiadomie kojarza sie z seksem wiec moze co prymitywniejszy okaz probuje zablysnac ?? 
|
Klientka mowila mi ostatnio, ze kiedy wyprowadzila sie na wies i urzadzila sobie salon, to po wsi rozeszlo sie, ze prowadzi w domu b.u.r.d.e.l(!!!!) bo uwaga.... ma czerwone abazury w salonie dajace czerwone swiatlo!!!!!! Wiec jesli ludzie maja takie pojecie, ze pomarancz i czerwien to od razu sexxxxxxxxxxxxx to czemu sie dziwic, ze robia z nas tirowki 
Cytat:
la songerie masz racje z tym brakiem poczucia wlanej wartosci i radzenia sobie w zyciu do dzisiaj mam z tym problem bo mimo, ze radzialam sobie w okropnych sytuacjach wciaz mam wrazenie, ze sama czasem z niczym sobie nie poradze 
|
ja tez mam takie wrazenie, choc jestem juz dorosla kobieta. Czuje sie czesto jak mala sierotka Marysia albo dziewczynka z zapalkami. Kurcze jak to niskie poczucie wlasnej wartosci czesto pozostawia ryse na cale zycie... Mozesz byc wyszczekana nie wiem jak, ale sa momenty ze chcesz byc tym Kropkiem, ktorego trzeba przygarnac...