Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-15, 12:11   #4409
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj wydałam prawie 100zł na kosmetyki,

a nie mam jeszcze:
kremu do twarzy
mleczka do ciała
kremu do pupy
pudru

ceny kosmetyków - masakra - jak się uzbiera więcej rzeczy do kupienia, to kwota robi się pokaźna.....ja też nie mam jeszcze wszystkich kosmetyków....no i aptekę musiałabym odwiedzić....

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tych kremów do pupy jest cała masa,
i pewnie jest to obojętne który będzie się używać,
bo podejrzewam że skład i właściwości mają podobne

u nas w szpitalu stosują Sudokrem,
ale wiem, że w paczuszce ze szpitala dostaję się także Alantan i Bephanten więc też się wypróbuje

coś wybiorę, i może na zmianę z pudrem

a jeśli chodzi o krem do buzi,
to się zastanawiam czy smarować takim kremem buzię przed każdy spacerem,
a nie tak na codzień
hmmm z tym kremem do buzi to nie wiem. chyba przed spacerem, bo generalnie położna powiedziała nam na SR że wieczorem przy kąpieli smarujemy buźkę (nie oczy) oliwką. więc w jakiś sposób buzia jest nawilżana.

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam z rana ja juz dorwalam sie do danonkow i zaraz zjem jablko najlepsze jest to ze nie wyobrazam sobie gdyby nie bylo jablek cortland ;p to najepsze jakie moga byc wstawiam wam filmik jak moj maluszek szalal ;p zaczelam 32 tydzien dzisiaj na 13 wizyta a pozniej z tz do hurtowni dzieciecej po kocyk dla malego http://www.youtube.com/watch?v=Q8cH_ff-cqQ
ale pokaz

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

co do walentynek to dostlam od Tz sliczne roze i poszlismy weiczorem do restauracji ze znajomymi ja mu czekoladki dalam i je wtrynilismy wczoraj ;p w trakcie Lost'ów

dzis USG martwie sie zeby dziwczynki nie wypatrzyl gin....ale by mi smutno bylo a ostanio dowiedzlm sei ze znajomi mieli miec chlopca i okazalo si eze dziewcyznke beda miec wiec zaczelam sie bac ze u nas tez tak moze byc

milego dizonak mamuski
trzymam kciuki żeby mały został chłopcem. ja dowiedziałam się o płci w 20 tyg. na badaniach prenatalnych., potem nie miałam długo usg i wreszcie jak się doczekałam gin stwierdził że niestety nie widzi....ale za 2 tyg. znów mialam usg w 33 tyg. i gin potwierdził chłopca.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ja też mam dzisiaj USG, ale dopiero o 19.45, zwariuję do tego czasu. Robię sobie w prywatnej klinice 3D, bo mój gin niestety takiego sprzętu nie ma.

Cały czas mnie brzuch pobolewa jak na @. Co to może znaczyć?
cierpliwości daj znać jak po USG

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
pewnie skurcze przepowiadające przybrały na sile. ale teraz to już możesz spokojnie rodzić, więc co tam

a ja chyba sobie sama zwiększę dawkę MG, bo mnie ten brzuch cały czas pobolewa. W pt na wizycie wszystko było ok, ale chyba 1 tabl. to za mało dla mnie, w nocy mi dłonie drętwiały dziś okropnie.
Ile dziennie tabletek magnezu bierzecie?
ja nie biorę magnezu - jedynie witaminki prenatal - tam jest jakaś dawka magnezu ale nie wiem ile - musiałabym sprawdzić na opakowaniu.