Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-15, 12:32   #1570
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

Cytat:
Napisane przez lu in Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to dobry temat, aby rozwiązać mój problem:
Zamówiłam olejek kokosowy Dabura, na stronie widniała stara wersja z kokosem na pierwszym miejscu składu, przyszła nowa - na parafinie. Nigdzie nie mogę znaleźć porównania tego nowego olejku z prawdziwym kokosowym. Czy byłybyście w stanie poradzić mi, czy ten nowy do czegoś się nadaje?
Skład: paraffinum liquidum, canola oil, palm oil, olive oil, henna extract, phenyl trimethicone, coconut oil, parfum, ricinus communis seed oil, avobenzone, rosemary oil, vitamin e acetate, lemon oil, tert. butyl hydroquinone.

Niby olejki dalej w składzie fajnefajne, ale parafina i avobenzone (stabilne toto)?
Zastanawiam się, czy to zatrzymać, czy odesłać z pretensjami i poprosić o wymianę na kokosa Parachute (bo najwidoczniej Vatiki starej wersji już nie mają).
Będę bardzo wdzięczna za radę.
Każdy poradzi coś innego znając życie. Ja bym odesłała. To jest dla mnie cwaniactwo, nic więcej. Dokładnie wiedzą co robią, bo się na tym doskonale znają. A parafiny na łeb nie kładę.