Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Recenzje do usunięcia - ARCHIWUM 2 - wątek zamknięty
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-15, 12:43   #3292
Noor
Żandarm na emeryturze

Dot.: Recenzje do usunięcia

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
"matuje ale delikatnie, przy tłustej cerze raczej się nie sprawdzi (ja mam normalną ze skłonnością do mieszanej).(...) Cera wygląda naturalnie, rozświetlona i niesamowicie gładka."
Wystarczy.

Poleciała też dyskusja o antyperspirancie Ziaji, która powinna znaleźć się na forum, nie w recenzji

• "Warto włączyć myślenie..............i kupić coś bez aluminium w składzie
  • Nie rozumiem zachwytów , działalność zależy od ilości soli glinu w antyperspirancie. Dostępne na rynku preparaty różnią się ich stężeniem i w związku z tym skutecznością i częstotliwością stosowania. Wynika z tego że ziaja musiała dodać go około 15% ( oczywiście czekam na maila od firmy ) aby działał jak działa ale czy warto ryzykować swoje zdrowie ???
    nadmierna potliwość to choroba i przydałaby się konsultacja edokrynologa czy dermatologa
    w wielu krajach zachodnich odchodzi się od antyperspirantów ze względu na wątpliwości co do ich wpływania na raka piersi , opinie są podzielone a badania pewnie będą trwały zawsze
    sama możliwość używania tego preparatu na noc i to 2 czy 3 dni w tygodniu mnie szczerze przeraża i to nie tylko ze względu na brak higieny ale ze względu na brak zdrowego rozsądku , wstrzymywanie czy blokowanie ujścia gruczołów potowych nie może skończyć się dobrze a jedynie szkodliwie. ja używam jak zwykłego antyperspirantu rano i po pracy biorę kąpiel i o żadnym nakładaniu na noc nie ma mowy !!! liczę że firma Ziaja wyjaśni nam wszystkim na ilu kobietach przebadała preparat , ile trwały badania itd. itd. itd. a przede wszystkim czy przeprowadzono konsultacje z onkologami i czy testowano np. ten preparat właśnie na oddziałach onkologicznych
    ja mam NAPRAWDĘ SPORE WĄTPLIWOŚCI ???
    co prawda mam 2 sztuki na półce w łazience ale mój instynkt podpowiada mi ostrożność

• ODPOWIEDŹ OD FIRMY ZIAJA , CYTAT DOSŁOWNY , PISOWNIA ORYGINALNA , Z DNIA 15.02.2011:
    "W recepturze antyperspirantu bloker stosujemy uwodniony chlorek glinu, natomiast ilość zastosowana w recepturze jest informacją poufną ustaloną na podstawie optymalnego działania skuteczności antyperspiracyjnej.
    Przed wdrożeniem produktu przeprowadzaliśmy badania dermatologiczne w Klinice Dermatologicznej w Białymstoku.
    Dobór probantów prowadzony był przez lekarza dermatologa zgodnie z Deklaracją Helsińską z 1964 r. wraz z późniejszymi uzupelnieniami, przepisami polskimi, UE oraz wytycznymi COLIPA.
    Badania dermatologiczne: w celu wykonania testu diagnostycznego o nieszkodliwości działania na skórę ludzką i wykazania ewntualnego działania toksyczno-drażniącego lub uczulającego wybrano 30 osób 15 pań i 15 mężczyzn w wieku od 19 do 47 lat. Skóra osób badanych była oceniana przez lekarzy spcejalistów z zakresu dermatologii-przed zastosowaniem preparatu w trakcie i po zakończonym badaniu. Ekspozycja testów trwała 48 godzin, wyniki prób płatkowych odczytywano po upływie 48 i 72 godzin od chwili ich założenia. Wszystkie wyniki prób płatkowych wypadły ujemnie.
    Bdania aplikacyjne potwierdzające deklarowane przez producenta działanie, w badaniu uczestniczyło 28 osób ze skórą normalną. - preparat nie wywoływał żadnych podrażnień i był dobrze tolerowany przez skórę osób uczestniczących w badaniu.
    Badania aparaturowe: miały na celu określenie skuteczności oraz czasu działania prepartu. Z grupy probantów lekarz dermatolog wyznaczył losowo 5 osób. Pomiary przeprowadzono w pomieszczeniu klimatyzowanym o temp. 20st.C i wilgotności względnej powietrza 40-60%.
    Wykonane badania wykazały, iż nawet jednorazowe użycie preparatu zgodnie z zaleceniami niemal całkowiecie likwidują objawy nadpotliwości. Nie wykazano żadnych objawów, które świadczyłyby o szkodliwym alergicznym lub toksyczno-drażniącym wpływie produktu.
    Z poważaniem.kier.LBR
    mgr Katarzyna Tyborowska "

ODPOWIEDZI NA MOJE PYTANIE CZY FIRMA PRACUJE NAD PREPARATEM BEZ ALUMINIUM NIE UZYSKAŁAM , CO DO POUFNOŚCI STĘŻENIA TO WSZYSTKIE INNE FIRMY JE PODAJĄ I JEST TO NAWET 30% CZYLI W TYM PRZYPADKU MOŻEMY SIĘ TYLKO DOMYŚLAĆ A SZKODA BO MOŻE TO BYĆ 50 - 70 % ???
    KONSULTOWAŁAM SIĘ RÓWNIEŻ Z WIELOMA LEKARZAMI I OPINIE PODZIELONE ALE KAŻDY STWIERDZIŁ IŻ ALUMINIUM PO 2-3 MIESIĄCACH STOSOWANIA SPOWODUJE ALERGIĘ I PREPARAT I TAK TRZEBA BĘDZIE ODSTAWIĆ

osobiście jestem zachwycona zwykłym dezodorantem juveny z ekstraktem z granatowca właściwego i też nie mam problemów z poceniem przez cały dzień
    UWAGA !!! ODKRYŁAM DZIŚ BIOTHERM - Deo Pure Natural Protect 24 Hours Deodorant Care Roll-On , PIERWSZY EKO ANTYPERSPIRANT BEZ PARABENÓW I ALUMINIUM , warto poprosić o próbkę w formie pad - nasączonej chusteczki i przetestować. Moja recenzja za około miesiąc.
    Używam tego produktu od: miesiąca
    Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

• "Na własne ryzyko
  • Mam podobne spostrzeżenia odnośnie tego produktu, co moja poprzedniczka. Nie cierpię na nadmierną potliwość, jednak, jak wiadomo, są dłuższe i cięższe dni w pracy...
    Pierwsza moja styczność z Blokerem to koszmar: pieczenie nie do wytrzymania i natychmiastowe zmycie preparatu. Za drugim razem już tak nie piekło (chyba zależy od odstępu czasu w stosunku do depilacji), jednak w ciągu dnia odczuwałam swędzenie i dyskomfort. Jednak cel został osiągnięty- całkowity brak pocenia się.
    Po kilku użyciach produkt spowodował u mnie podrażnienie pach, były zaczerwienione i okropnie swędziały. Bloker poszedł w odstawkę.
    Powiem szczerze, że ja również mam wątpliwości, czy dezodorant rzeczywiście jest bezpieczny. W ogóle się po nim nie pociłam i powiem, że taka agresywna ingerencja w naturę nie może być dobra. Ja już go nie użyję, ale przestrzegam przed zbyt częstym stosowaniem. Wydaje mi się, że na dłuższą metę Bloker może przynieść więcej szkody niż pożytku.
    Używam tego produktu od: miesiąca
    Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe"

• "polecam
  • czyli AmmmS jak rozumiem stosujesz Bloker codziennie rano i zmywasz po przyjściu z pracy czyli po powiedzmy ok 8-10 h? czy masz tu na myśli inny antyperspirant? bo na moją logikę wychodzi, że używasz go więcej niż 2-3 razy w tygodniu i mniej więcej na tyle samo czasu go nakładasz co np ja bo ja Blokera stosuje 2 razy w tygodniu na noc która u mnie trwa zazwyczaj do 8h :P więc nie wiem czy Twój sposób używania go jest bezpieczniejszy. chyba że miałaś na myśli inny deo a ja źle zrozumiałam.
    Używam tego produktu od: ok miesiąca
    Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1"

Warto w tym miejscu przypomnieć, że National Cancer Institute już kilka razy publikował dementi o rakotwórczym działaniu antyperspirantów i twierdził, że istniejące dane epidemiologiczne wykluczają związek raka piersi ze stosowaniem kosmetyków pod pachami. Mit narodził się właśnie dlatego, że górna "pachowa" ćwiartka piersi to obszar, gdzie najczęściej występuje nowotwór, jednak fakt występowania raka sutka w zewnętrznej, górnej części, a więc w okolicach pach wynika z umiejscowienia w tym obszarze największej ilości gruczołów limfatycznych, w badaniach klinicznych jednoznacznie stwierdzono, że przepływ limfy zachodzi od piersi w kierunku dołu pachowego, a następnie w kierunku pozostałych organów i tkanek, a wiec proces odwrotny - przenikania substancji z dołu pachowego do tkanki piersi nie jest prawdopodobny.

A same "WĄTPLIWOŚCI" nie mogą być podstawą do obniżania oceny.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2011-02-16 o 12:13
Noor jest offline Zgłoś do moderatora