Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-15, 18:04   #3003
magne
Zadomowienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Widziałam twoje posty w wątku o Pixii. Też wczoraj złożyłam zamówienie. Mam nadzieję, że paczki szybko przyjdą i będziemy zadowolone - ty z pierwszych minerałów, a ja z kolejnych (jeszcze lepiej pasujących). Pamiętaj tylko, ż epoczątki moga być trudne.

Jesli chodzi o dietę - niby nie zostało udowodnione, że jedzenie ma wpływ na trądzik, ale logicznym chyba jest, że zdrowa dieta jest korzystniejsza niż pożeranie samych fast-foodów i słodyczy (nie tylko jeśli chodzi ładną cerę). Oczywiście zdarza się, że ktoś pochłania byle co i ma piękną cerę i na odwrót, ale to nic nie znaczy. Podsumowując - warto jeść zdrowo, nie tylko w trosce o cerę.
Mogę dodać, że ja ograniczam mleko, bo w sporych ilościach źle na mnie oddziaływuje.
Pomysłu głodówki nie będę nawet komentować. O ile jeszcze jestem gotowa uwierzyć w "lecznicze głodówki" pod całodobową opieką lekarza, to na pewno nie w domowe niejedzenie 3 czy ileś tam dni - trzeba być naprawdę naiwnym, żeby wierzyć, że w tak krótkim czasie organizm pozbędzie się wszelkich toksyn, a długie głodówki na własną ręką to tylko śmiercią skutkują.
A ja w głodówki wierzę,skoro dajemy odpoczywać swoim mięśniom od intensywnych ćwiczeń ,dajmy odpocząć też innym organom

W sobotę kończy mi się antybiotyk(nareszcie,bo nic nie daje tylko jeszcze bardziej mi zatruwa organizm) i rozpoczynam leczenie na własną rękę.Cieszę się ,ze już po 3miesiącach(od tego czasu mam trądzik) wiem co zrobić,żeby go zwalczyć i wierzę ,że mi się uda
magne jest offline Zgłoś do moderatora