Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-15, 20:10   #4507
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziękujemy dziewczyny za kciuki
więc my po usg
mały waży tak ok. 2kg bo mam 4 podane 2169, 1836, 1912 i 1943 gin powiedział że mały waży tak około 1900-2000
poza tym wszystko ok, tylko zaniepokoiliśmy się troszkę bo wymiar ciemieniowy główki wyszedł w górnej granicy, tzn mieści się w normie ale jest już przy górnej granicy, lekarz powiedział że to nic nie znaczy każde dziecko jest inne, one nie idą z taśmy te dzieci hehe na te słowa mały się uśmiechnął widzieliśmy aż się wzruszyłam
leży główką w dół czyli się obrócił prawidłowo, jest śliczny mamy zdjęcie 3d ale jutro wkleję i mamy zdjęcie OGROMNYCH jaj tż jak zobaczył to mówi: wow jakie giganty aż się lekarz zaczął śmiać nie mógł przestać naprawdę duże ale powiedział że prawidłowe takie mają być no i według usg termin wychodzi na 2 kwietnia
na te moje bóle brzucha mam dalej fenoterol brać i ktg miałam robione i jest wsio ok kolejna wizyta 2 marca
ooo to bardzo dobre informacje

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Hej kobietki byłam rano w poradni patologii ciąży i niestety stwierdzono, że jest hipotrofia. Malutka jednak jest za malutka, trochę rośnie, ale za wolno. Ma 4 tyg. mniej w wymiarach niż powinna. Nie zostałam na oddziale, bo poza tym nic innego nie dolega ani mnie ani dziecku, więc zostaje czekać, odpoczywać i kontrolować. Dopóki przepływy są w porządku to malutka może spokojnie rosnąć w brzuszku Dopiero dziś dotarło do mnie, że jeśli cokolwiek będzie źle to mogę urodzić wcześniaka, a liczyłam, że będzie to po terminie...

Kupiłam miód spadziowy i będę się zajadać ciekawe ile na nim przytyjemy
A zaraz na spokojnie was doczytam
oj, może miodzik trochę pomoże co? najważniejsze, że nie stanęła w miejscu tylko troszkę rośnie, jedz miodzik i ogólnie dużo glukozowych rzeczy, moża mała trochę nadgoni

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ale mi brzuch twardnieje bralam magnez juz rano i nie wiem czy brac znowu?????robicie cos na to twardnienie bo mi to az ciezko oddychac jest przy tym
ja bralam magnez dwa razy dziennie ale lekarz mowil,ze mozna w razie czego 3 razy brac
sprobuj sie polozyc na lewym boku i polezec na plasko, mi pomagalo

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
wróciłam z Bocka/Viki i innych sklepów dziecięco - naciągających z 38 stopniową gorączką - więc najadłam się czosnku i leże z nadzieją, że przejdzie do rana.

jest jeden plus - wkońcu po wielu rozterkach i niepewnościach wróciłam z wózkiem - Joolz day - kolor red rama silver
link: http://www.swiatwozkow.pl/popup_image.php?pID=6206
real photo jutro bo kolor na zdjęciu jest przekłamany
a już miałam łzy w oczach, że znów nic nie wybraliśmy bo 3 kołowce mi się podobają, tz absolutnie - stokke ładny ale na żywo nie praktyczny... ehh w końcu temat wózka zamkniięty
ciekawy wózek najwazniejsze,ze sprawa wozka zakonczona sukcesem
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora