Re: sprawdzony krem Raffaello
Ja mam trochę prostszy:
1/2 l śmietany
2 opakowania Śnieżki
5 łyżek wiórek kokosowych
1/2 szkl. Advocata
Śmietanę zmiksować ze śnieżką, dodać wiórka - wymieszać. Do całości dodawać Advocata i miksować.
Trochę takiej masy odłożyć na wysmarowanie góry i boków, a do pozostałej dodać pokruszoną 2 cz. biszkopta.
Biszkopt podzielić na 3 części (1 cz. góra, 2 cz. (środkowa - pokruszyć i dodać do masy - wymieszać delikatnie, 3 cz. spód)
Powstałą masą przełożyć pozostałe części biszkopta, a tą odłożoną (bez pokruszonego biszkopta) wysmarować ciasto - obsypać wiórkami kokosowymi.
Mam nadzieję, że nie jest za bardzo chaotyczny - pozdrawiam
__________________
Zrozumienie jest jak zimna woda na pustyni, ratuje życie ale może też zabić.
|