2011-02-17, 22:52
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Moda na "odrosty" ?
Kurcze moja żona chce ombre, ale nie mamy pojęcia z naszymi fryzjerkami jak do tego dojść . Niestety żeby efekt był zadowalający na prostych włosach napewno nie można nanieść rozjaśniacza po prostej na włosy, bo wyjdzie krecha!
Wymysliłem że może nałożyć od końcówek w zalezności od długości kilka cm, odczekac, i później po ok 15-20 min rozsmarować rozjaśniacz nieco wyżej, znów kilka min i mycie!
choć to z tapirowaniem też może przynieść dobry efekt.
Renomowane salony fryzjerskie też nie potrafią tego zrobić niestety. Jak kiedyś poszłismy z żona do jednego z nich, pani nałożyła rozjaśniacz ( rozrobiony na wodzie 12%!!!!!), i pacnęła na włosy, z odcięciem jak od linijki, kazałem jej to natychmiast zmyc i podziękowałem, po tym jak zapytałem czy robiła lub wie jak zrobić ombre hair, w odpowiedzi usłyszałem " nie!
Pominąlem wodę której użyła, bo do takiego rozjasnienia nie potrzeba aż tak silnej wody, styka 6%, przecież nie chcemy rozjasniać do blondu, a jedynie o 2-3 tony!aby efekt był jak najbardziej naturalny.
No i na koniec dodam że nie ma to nic wspólnego z odrostami, bo wiele informacji negatywnych jest właśnie w tym stylu, to nie jest odrost, a jedynie efekt rozjaśnienia włosów jakby było rozjasnione nauralnie od śłońca.
Odrost odrasta po prostej, i nie jest cieniowany jak ombre!
|
|
|