2011-02-18, 07:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luteina - wątek zbiorczy!
Cytat:
Napisane przez mezaga
Przed przepisaniem luteiny lekarz powinien zrobić monitoring. Sprawdzić czy dochodzi do owulacji, jeśli dochodzi to przepisać luteinę jeśli masz za niski progesteron. Rozumiem, że badania progesteronu nie miałaś. Więc nie wiadomo czy ta luteina Ci w ogóle pomoże. Owszem okres wywoła.
Co znaczy uregulować owulację? Że będzie w ogóle czy będzie zawsze w tym samym dniu?
Tego luteiną nie uregulujesz chyba.
Rzeczywiście staracie się bardzo krótko - więc ja bym jeszcze poczekała. Ja zaczniesz robić te wszystkie badania to zaczniesz się stresować, za dużo o tym wszystkim myśleć. A to nie pomaga. Na razie podejdźcie do tego na luzaka i róbcie swoje. Zdrowa kobieta może zajść w ciążę w ciągu pierwszego roku starań więc według mnie na razie nie ma paniki. Nie popadajmy w paranoję, ze za pierwszym razem musi się udać.
|
mezaga, ja też właśnie myślałam, że powinien mi zrobić najpierw monitoring, ale pomyślałam że wie co robi - w końcu to lekarz.
Nie miałam żadnych robionych badań, skierował mnie tylko na USG dopochwowo i patrząc na wyniki stwierdził, że wszystko jest w porządku.
Wyżej w moim poście pytałam czy owulację idzie luteiną wyregulować żeby była mniej więcej w tym samym dniu, bo jezeli ja np. mam owulację 19 dnia cyklu (jeżeli w ogóle ją mam), to w tym momencie branie luteiny jest bezcelowe, gdyż do zapłodnienia nie dojdzie.
Masz rację, że to krótki czas w staraniu się o dziecko (3 miesiąc), ale chyba się przejde do innego lekarza na konsultację bo gdybym nie zaszła w ciąże przez rok to daremnie bo potem skierują mnie na badania a na ich wyniki też trzeba czekać.
Pewnie samymi badaniami człowiek się stresuje,ale powiem Ci że jak widzę miesiączkę, której chciałabym żeby nie było (z wiadomych przyczyn ) to denerwuje się o wiele bardziej.
|
|
|