Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włącz muzykę,wyłącz świat.-Muzyczne cytaty.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-18, 21:21   #5
201607231707
Konto usunięte

Post Dot.: Włącz muzykę,wyłącz świat.-Muzyczne cytaty.

Cytat:
Napisane przez CzarnaAnielica Pokaż wiadomość
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyką."
To takie... w moim stylu . Powaga, wytrzymam tydzień bez TŻ'ta, ale spróbuj mi zabrać MP4 na dwa dni .

Co do cytatów z piosenek mam jedna przodującą w ilości moich ukochanych - Nightwish "Bye Bye Beautiful" . Moje ulubione z niej:
Blink your eyes just once and see everything in ruins (Mrugnij raz, a wszystko obróci się w ruinę)
Did we play to become only pawns in the game? (Czy graliśmy by stać się pionkami w tej grze?)
"I need to die to feel alive" („Muszę umrzeć by poczuć, że żyję”)
Someday I’ll learn to love these scars (Kiedyś nauczę się kochać te blizny)
...How blind can you be, don’t you see... that the gambler lost all he does not have... (...Jak ślepym trzeba być, by nie zauważyć... że ryzykant przegrał wszystko, czego nie ma...)

I cytaty o muzyce:
Bo muzyka jest czymś bardzo ludzkim. Niezależnym od polityki i historii. Czymś ludzkim w sensie ogólnym; powiedziałbym, że muzyka jest przyrodzonym konstytutywnym elementem ludzkiej duszy.
Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna.
Ach, muzyka [...] to magia większa od wszystkiego, co my tu robimy!
I słowa mojego TŻ: Muzyka to nie jest moje hobby, tylko część mojego życia.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując