2011-02-19, 21:44
|
#25
|
BAN stały
Zarejestrowany: 2010-10
Lokalizacja: Zamość, Irl
Wiadomości: 1 034
|
Dot.: Węglowodany proste Vs Węglowodany złożone
Cytat:
Napisane przez jo_anna1990
To raczej chodzi o receptory niż sam poziom IGF1.
No tak, ze względu na niedobór witamin, mimo to większe szkody wyrządzi nadmiar homocysteiny pochodzący z białek niż sam niedobór witamin z grupy B
|
No fakt komórki raka mają więcej receptorów IGf1 i bardziej reagują na poziom igf1 i usunięcie ich powoduję zahamowanie wzrostu raka:
Tutaj kilka badań:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?t...erga%20insulin
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19391107
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19519303
Podaj mi badania wskazujące że nadmiar białek w diecie powoduję wzrost homoceistieny bo ja nie mogę znaleźć
Bo ja tylko znajduję relacje miedzy niedoborem witaminy i hiperhomocysteinemii
W sumie jest! jedno:
A diet rich in fruits and uncooked vegetables decreased the risk of hyperhomocysteinemia, whereas diets rich in red meat, chicken, and tea with milk were positively associated with hyperhomocysteinemia.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20463142
Tylko zdajesz sobie sprawe że tutaj jest coś podobnego jak z cholesterolem?
Zobacz Eskimosi, tam jedzą głównie mięso a u tych rdzennych rak był chyba nieznany?
Tutaj jest tak:
In most subjects, plasma concentrations of glucose, insulin, glucagon, cortisol, homocysteine, glycerol, and C-reactive protein were within reference ranges.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083495
Homocysteina jest tylko markerem jak i cholesterol więc może być różnie z tym tematem.
|
|
|