Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Iprezy pod "Żółwią strzechą" część X! - "Pogaduchy po szkole"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-20, 13:47   #4985
Enji
Wtajemniczenie

Dot.: Iprezy pod "Żółwią strzechą" część X! - "Pogaduchy po szkole"

Lazurka ona robi mi nie takimi normalnymi plastrami z gotowym woskiem tylko rozpuszcza wosk w takiej (wygląda jak depilator ) podłącza się do kontaktu i to rozpuszcza w sobie wkłady z woskiem i jak przejeżdża po nodze to ten wosk zostaje no i potem takie normalne już papierki i odrywa. Byłam na tym 2 razy (ta kosmetyczka to mojej mamy przyjaciółka i ona zrobiła sobie kursy w wszystko ma w domu wszystkie sprzęty i za rok chce otworzyć zakład) i na mnie tak sobie testuje i kasy za to nie bierze robi mi tam jakieś kwasy na twarz, maseczki parafinowe więc nie wiem ile to kosztuje normalnie w zakładzie.

Depilatorem miałam możliwość spróbowania jak to jest ale jak dla mnie ból nie do wytrzymania.

Z normalnymi plastrami z woskiem też miałam przygody bo nie rozgrzałam ich dokładnie a nałożyłam na nogę i jak zerwałam to mi cały wosk na nodze został ale się wtedy uryczłam jak miałam pozbyć się wosku.. masakra

Uwielbiam depilację kremem ale to też zależy jakim...
Takimi z tubek nie lubię bo to uwaalę się cała tym, źle się wyciska jak mokre, śmierdzi i potem mam całą łazienkę w tym kremie
Ale raz w życiu kupiłam sobie krem do depilacji w sprayu to było coś
tylko że kosztowało z 70zł bo to veet ale było super tylko mało wystarczalne bo 2 razy całe nogi wydepilowałam i raz do połowy i już po tym super specyfiku

U tej kosmetyczki mogę powiedzieć, że boli mnie o 60% mniej niż depilatorem. Jasne, że trochę boli ale to jest do wytrzymania.

a na epilację brwi idź bo to fajna sprawa, nada brwiom kształt i wyrówna i w ogóle
u mnie to kosztuje 5zł z henną 10zł

omg się rozpisałam xDDDD

Edytowane przez Enji
Czas edycji: 2011-02-20 o 13:50
Enji jest offline Zgłoś do moderatora