2011-02-20, 15:53
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: dla tych, co szukają, bo nie wiedzą
Cytat:
Napisane przez Flamka
mam 18 lat, 170cm wzrostu, ćwiczenia opisane są jedynie w ten sposób, że w tygodniuwym grafiku napisane jest "aerobik". Może powinnam dodać, że zajęcia nie odbywają się w żadnym fitness klubie czy siłowni ale w miejscowym domu kultury.
W każdym razie dziękuję za pomoc 
|
Jesteś w dobrej sytuacji bo jesteś bardzo młoda, Twój organizm ma szybką przemianę materii więc łatwo Ci będzie schudnąć. W tej chwil masz prawidłową wagę więc już jest ok. teraz będzie trochę ciężej dojść do 57 wiem bo mam też 170 i ważę 64 chcę dojść do 58. Co do zajęć to trochę kicha może być, w sensie będziesz w kółko to samo ćwiczyć bo w domu kultury to się raczej za bardzo przykładać nie będą (słaba pęsja pewnie) no i idziesz na zajęcia i nie wiesz jakieczęści ciała będziesz ćwiczyć. Na jakieś 2-3 miesiące to może ok i powinnaś schudnąć bo każde ćwiczenia to podwyższenie tętna a to powoduje że chudniesz szczególnie jak ćwiczysz na ok 60% swoich możliwości.
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------
Cytat:
Napisane przez Qunia
a ja mam pytanie co do ćwiczeń na nogi... jak i co ćwiczyć, żeby spowodować spalanie tkanki tłuszczowej i jednocześnie wysmuklić nogi, a nie tworzyć mięśnie? bo wydaje mi się, że jak ćwiczę to te mięśnie jakoś bardzo łatwo mi przychodzą, a ja wcale ich nie chcę ;(
|
CZy spalanie czy budowanie masy to podastawą jest dieta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! POCZYTAJ TROCHĘ! Nie zbudujesz mięśni jak jestś na diecie redukcyjnej czyli JESZ MNIEJ NIŻ TWO ORGANIZM POTRZEBUJE (są kalkulatory wyliczasz sobie ze potrzebujesz) powiedzmy 2000kcal a masz dietę 1500kcal czy ile tam uważasz to nie jeseś w stanie z tego żadnego mięśnia zrobić (podstawy bilogii z 3 klasy liceum). W trakcie ćwiczeń możesz mieć wrazenie że mięśnie "urosły" bo jak cwicza to puchną i jest takie optyczne wrażenie że niby są większe zobacz jak facet siedzi nic nie robi jaką ma rękę a niech napnie boceps to łoooo ale mięcho, Tobie też się wydaje że masz mega mięśnie ale w większości to tłuszcz. Złap łapką za udo i zobacz ile tłuszczu masz na nogach wałek ok 4cm pewnie jak ppodzielisz na pół (|po trzymasz ściścniete 2 warstwy skóry to okazuje się że masz 2 cm tłuszczuna udach!!! jak to spalisz to mięśie będą bardziej widoczne to tak jakbyś położyła książke pod kołdrę, a potem zdjeła kołdrę i przykryła książkę kocykiem to co wydaje się że ksiąązka urosła??? nie po prostu ją lepiej widać bo nie przykrywa jej taka gruba warstwa... Tak jest z mięśniami jak schdniesz to będą bardziej widoczne czy tego chcesz czy nie... ale nie urosną jeżeli będziesz pilnoać diety. Żeby mięśnie rozył to trzeba kilka razy dzeinnie iałko jeść, na noc jeść wolno przyswajalne białko żeby w nocy nie paliły się mięsnie. JAk będizesz dużo ćwiczyć i będizes zmiała ograniaczoną ietę to spalisz tłuszcz i mięśie bo mięśnie zawsze się spalają przy ćwiczeniach jeżeli masz za mało kcalori. To tyle co do cwiczeń to nie ma ćwiczeń typu brzuszki żeby spalić tłuszcz z brzucha, przysiady żeby z nóg. CHUDNIESZ CAŁA!!!! Prosty przykład czy sa ćwiczenia na mięśnie na twarzy??? NIE NIE ma twarzy nie ćwiczysz a przecież z twarzy też chudniesz!! BO => bo chudnie się z całego ciała !!! Jak ktoś ma problem bo ma mocne uda ( dużo odłożonego łuszczu właśie w tej okolicy) i dużą pupę to jak schodnie 20 kg to i tak relatywnie będzie mieć dalej duze uda i pupę bo taką ma firurę ! Nie da się przejść z firgury klepsydry do figury powiedzmy rożka czy kolumny czy innej... Jaką kto ma figurę taką będzie miał tyle, że po odchudzaniu będzie wchodził w mniejsze rozmiary... Jedyne co pomaga w zmniejszeniu ilości tłuszczu w danym konkretnym miejscu to liposukcja i tylko to żadne ćwiczenia nie pomogą. I nie można ćwiczyć tylkojednej grupy mięsni do to nie zdrowe jak sięćwiczy brzuchy to od razu plecy jak dwugłowy uda to i czworogłowy (przłud i tył) jak biceps to i triceps (przód i tył) jak klatke to i plecy i ze wszystkim tak! Inaczej będzie się wyglądało dziwnie lubśmiesznie i moga sie pojawić wady postawy i przeciążenia. Więc większość "mądrych " kobietek po miesiącu napierdzielania brzuszków ma mega bóle w kręgosłupie i szyji szczególnie, garbi się i źle się czuje a tłuszcz jak był tak i jest i tyle... Zanim zaczniesz porządnie ćwiczyć poczytaj trochę w internecie jest bardzo dużo wiedzy na ten temat.
|