2011-02-20, 22:49
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: niewywiązanie się z umowy foto
Cytat:
Napisane przez arnama
Wydaje mi się że zrobimy tak, że damy mu jeszcze tydzień. Jak nie zrobi to rezygnujemy i robimy książkę na własną rękę ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wątpię by koleś z tym gdzieś poszedł, z resztą nawet opowiadał nam o parze co materiał mu wzięli a nie zapłacili.
|
Cytat:
Napisane przez arnama
Ja nie chcę chodzić po sądach, nie chcę wymierzać mu prawnych kar, chcę tylko w końcu mieć gotowe zdjęcia.... 
A wydaje mi się że brak kasy jak i negatywna reklama, będzie dla niego wystarczające- takie ludzkie 
Dziękuję Wszystkim za pomoc 
|
A w umowie macie napisane, że wykona album/fotoksiążkę? Jeśli Wam tylko mówił, że w cenie jest album, to możecie mieć trudności z udowodnieniem mu tego, ale pamiętajcie, że umowa ustna także zobowiązuje. Myślę, że jeśli nie wywiąże się z umowy to macie nie tylko prawo, ale obowiązek zgłoszenia tego do sądu, bo w przeciwnym razie on sobie będzie nadal tak postępował, bo będzie się czuł bezkarny. Pozatym macie już zdjęcia (wprawdzie nie obrobione, ale jednak), a nie zapłaciliście, więc z kolei w takiej sytuacji on może pozwać Was do sądu.
Cytat:
Napisane przez arnama
Popytałam u fotografa- zrobią nam książkę za 700zł (20 stron, ok 100zdjęć, podstawowa obróbka)
|
A myśleliście o samodzielnym wykonaniu fotoksiążki? Jeśli macie wyczucie smaku, to może cie się o to pokusić - wyjdzie Was znacznie tanej. Cena fotoksiążki w oprawie z eko skóry z dostawą do Rossmanna to
220 zł (format 42 x 30 cm (zamknięta), 26 stron lub więcej (cena wzrasta)
134 zł (format 30 x 30 cm (zamknięta), 26 stron lub więcej (cena wzrasta)
W Empiku kilka zł droższe.
|
|
|