Dot.: Sikanie przez sen
Ile ma dziecko ? spojrzałam w podpis roki i 8 ,tak ?
to wg mnie zdecydowanie za dużo wymagasz i w dzień i nocy takie dziecko może jeszcze nie miec umiejetności kontroli zwieraczy .
Poczekaj aż zrobi sie cieplej wtedy łatwiej nauczyc dziecko nocnikowania i świadomego wołania a nie "łapania moczu " przypadkowego lub podczas dugiego siedzenia ,ktore nie uczy dziecka swiaodmego nocnikowania .
Dopóki samo nie zgłasza potrzeby w dzień ,na noc zakładac pieluchę i sprawdzac rano czy jest nasikane.
Ja sadzałąm przed snem ,potem na śpiąco kiedy ja sama szłam spać (braam mloda na nocnik ,ona spała i robila siku ),jakies 3-4 godziny po zaśnięciu i rano .
Wieczorem ograniczałam picie ,nie drastycznie ale nie było wypijania szklanki soku bo stoi ,tylko było picie kiedy zgłaszała pragnienie.
Naukę nocnikowania zaczęłiśmy dokładnie kiedy młoda miała 2 lata i ta nauka trwała dosłownie 3 dni ,potem jak reka odjął młoda załapała,pieluchy w nocy odstawiliśmy w wieku ok 2,5 roku.
Może zdarzyło się z 3 razy nasikania.
.Dziecko musi załapać ,dojrzeć do nie sikania w nocy ,jest to trudniejsze niz w dzień.
Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2011-02-21 o 08:25
|