Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początki leczenia ortodontycznego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-22, 18:29   #1
Mraal
Przyczajenie

Smile

Początki leczenia ortodontycznego

Witam. Właśnie postanowiłam się podzielić się z wami moją przygodą z ortodontą a własciwie jej początkiem póki co, co nie oznacza, że nie zamierzam kontynuować wątku wraz z dalszym leczeniem
Chciałam się również dowiedzieć co myślicie o wybranym leczeniu i wogóle podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami

A więc :

Moje zęby teraz : http://foto.bmw-mpower.pl/images/33cats.jpg

1 wizyta ( 10.02.11 ) - wyciski + umówienie się na drugą wizyte w celu ustalenia lecznie
2 wizyta ( 21.02.11 ) - pani Ortodontka zaproponowała mi aparat stały bądz ruchomy ( lecznie stałym potrwało by 2 lata, a ruchomym 3 - efekty jak twierdzi pani doktor i tak będą podobne z tym ze stały ok. 3000 zł a ruchomy niecały tysiąc ) więc ze względu na koszty wybrałam, a własciwie moi rodzice wybrali ruchomy. Na początku nie byłam zadowolona ale już przekonałam sie do tej decyzji.
Ustalono równiez, że musze usunąc dwie górne 5 i dwie dolne 4 ( cztery zeby - masakra ale czego sie nie robi dla bycia piekną )
Na 7 marca mam ustaloną wizyte u dentysty na usunięcie dolnych czwórek po czym mam się udac do pani Orto na pobranie wymiarów do aparatu, potem dwa tygonie czekania i będe już go miała, nie moge się doczekac.

Myslicie, że dobrze wybrałam ?
Mraal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując