Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-22, 19:31   #3816
Mitonic
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Transparentny znaczy, że nie nadaje koloru, jest przezroczysty tak jakby z Miss Sporty jest niezły puder, ale bardzo polecam sypki z My Secret https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32243,loose-powder-transparent.html&next=1

Co do pędzli:
- do płynnego -> ja zaprzyjaźniłam się w tej kwestii z long handled kabuki od Pixie (ale jakbym miała polecić to kabuki innej firmy, bo z Pixie wyłażą włoski co jest niewybaczalne szczególnie że do tanich nie należy), flat top też się sprawdza mam też pędzel do podkładu z Douglasa ale średnio polecam, raczej trudno jest szybko i równomiernie nim rozprowadzać podkład.
- do sypkiego/prasowanego - niezłe i niedrogie pędzle są w Rossmannie, tyle że trzeba się z nimi odpowiednio obchodzić, aby nie zrobiły się ostre i drapiące przede wszystkim używać delikatnego szamponu i intensywnej odżywki przy każdym myciu! Najlepiej zostawić na godzinkę takie pędzle wymaczane w odżywce
- do różu/bronzera - najlepsze pędzle jakie mam są z dawnej limitki Essence, już niedostępne ale Essence ma też w stałej ofercie dobre pędzelki do różu niedrogie (12zł) i bardzo miękkie, wygodnie się nimi nakłada róż
- do cieni - generalnie zawsze wolę pędzelki mniejsze niż większe obecnie używam pędzelków z Rossmanna, za chyba 4zł, i takich z zestawu pędzli z Allegro (zostały mi już tylko do cieni, te do różu i pudru stały się drapakami i wylądowały w koszu)

Baza pod cienie z Art deco jest wspaniała warta tych 35zł podobno Kobo też niezła, a połowę tańsza, ale nie gwarantuję takiej samej jakości

super, nic dodać ja polecam pędzle do różu i cieni z rosmanna, zakupiłam, bo były w promocji latem, i ku mojemu zdziwieniu są fajne, po umyciu są takie jakie były przed, nic się nie czochrają
ja mam flat topa z EDM i jest super do sypkich pudrów, mam go ponad rok, i dalej jakby nówka
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora