2011-02-22, 23:07
|
|
Rozeznanie
|
Pomoc dla Oliverka-chorującego na retinopatię wcześniaczą
Witam,nie wiem czy w dobrym miejscu piszę.
Jestem koleżanką mamy chłopca,który cierpi na retinopatię wcześniaczą.Oliverek całkowicie nie widzi,ale jest szansa,że odzyska wzrok w 40%,do tego potrzeba wielu kosztownych operacji.Jedną Oli już przeszedł,rodzice zbierają każdy grosz na różne sposoby.Były już koncerty w rodzinnym miasteczku chłopca oraz w Menchesterze-gdzie obecnie przebywają rodzice wraz z Olim i jego bratem bliźniakiem.
Chciałabym jakoś pomóc w walce o jego zdrowie,pomagałam min przy koncercie,ale jest to mało.Serce mi się kraje,gdy pomyślę,że ten cudowny dzieciaczek nie widzi,tak bardzo chciałabym mu jeszcze jakoś pomóc...
Może macie jakieś pomysły na akcje,które można zorganizować,by zebrać potrzebne pieniążki na kolejne operacje?Dodam,że to małe miasteczko i ciężko mi co kolwiek wymyślić żeby się udało...
Zostawiam link do strony Oliverka gdzie są o nim informacje,dokumenty potwierdzające jego chorobę i tp Oczywiście można też wpłacać pieniążki na konto małego,ale nie chcę nikogo do tego namawiać,a jeśli ktoś chcę,na pewno nie zaszkodzi,a kiedyś Oli na pewno będzie się cieszył,że ktoś odmówił sobie kilka złotych by mógł oglądać świat.
http://www.pous.pl.tl/
Chciałabym podkreślić,że nie jest to żadne naciągactwo,bo niektórzy uważają,że to nie możliwe,że ktoś postronny chce pomóc,a ja chcę pomóc Olemu tak po prostu-z potrzeby serca.
|
|
|