2011-02-23, 12:04
|
|
|
Przyczajenie
|
Mega rozczarowana "zdrowym odżywianiem"
Hej
Piszę, gdyż chcę wylać swój cały żal i jednocześnie prosić o jakieś rady 
Zaczęło się normalnie - chciałam schudnąć, pozbyc się tłuszczyku na brzuchu, zgrabniej wyglądać. Ograniczyłam więc do minumum wszelkie tłuszcze, cukry i inne niezdrowe rzeczy. Zaczęłam delikatnie ćwiczyć ( 3x w tyg po 30-40 min.) Ciągnie się to już od 4-5 mies. i nic - żadnych pozytywnych rezultatów. Mało tego, wpadłam w jakąś manię liczenia kalorii, gotowania wszyskiego co "dietetyczne".
Efekt jest taki, że ani nie ważę mniej, ani nie ubyło mi centymetrów tu i ówdzie - za to mam zatrzymanie okresu, złe samopoczucie, słabe paznokcie ( pomimo, że jabłaka, marchewki i brokuły itp. były stale w moim menu i dodatkowo łykałam minerały i witaminu dla osób "odchudzających się").
Niepotrzbnie to wszystko zaczynałam. Tym bardziej, że wszystkie "indexy i liczniki" miałąm w normie.
Jeszcze rok temu jadłam wszystko i nie przejmowałam się kaloriami. Dzisiaj unikam wyjść ze znajomymi na piwo czy pizze ( bo przecież pochłonę ogromną ilość kalorii). A ważę tyle samo, wyglądam tak samo i wcale nie czuję się lepiej.
Wiem, że nie jest to motywujące dla osób rozpoczynających dietę, ale musiała się gdzieś pożalić
|
|
|