Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Proteinowa dieta Dr.Dukana ;D Bądźmy zgrabne do lata !! ..::I Faza ::..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-23, 20:33   #23
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana ;D Bądźmy zgrabne do lata !! ..::I Faza ::..

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się. Jeśli przestrzega się wszystkich zasad do końca to nie ma szans aby kg wróciły.
Koleżanki widocznie zaprzestały stosowania diety do końca i mają efekty
Zdrowie nie będzie zszargane jeśli będzie się odciążać nerki i wątrobę wystarczającą ilością wody, oraz nieograniczoną ilościa warzyw na dniach PW.
Jeśli za Dukana biorą się osoby kompletnie do niego nie przygotowane to nie ma co się dziwić,że później czytamy takie nieprzychylne opinie o nim i jako to on jest zły
klask i:popieram cala swoja nadwaga)

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mikjo Pokaż wiadomość
Mam dwie koleżanki które stosowały dietę Dr. Dukana, były szczupłe kiedy te diete stosowały, teraz? Szkoda gadać, grubsze są niż przed dietą...więc szkoda czasu i zdrowia, lepiej zmienić swoje nawyki żywieniowe na zawsze, zdrowo i mądrze, plus ruch i będzie bez efektu jojo.
Nie zgodze sie z Toba, to ze sie 2 kolezankom nie powiodlo, to nie mozna od razu zwalac na cala diete, bo od czegos sa te wszystkie IV fazy, otreby, proteinowe czwartki itp..., ktore maja nie dopuscic do tego efektu. Ilu ludziom na calym swiecie ta dieta w koncu pomogla, ilu ludzi moze stwierdzic, ze doprowadzilo ja do konca. Jest ich wielu/e. To wszystko nie jest wyssane z palca. Ja jestem po wielu dietach, a ostatnia opierala sie na zmianie nawykow zywieniowych, na zdrowsze, nie wspomne juz ze wszystko musialo byc 'organic'. 'fresh' itp...Otarlam sie o ortoreksje niemalze,i bylam sfrustrowana, ze nie moge schudnac. Oczywiscie nawyki sie zmienily, ale nadwaga zostala. Dopiero ta dieta rozkrecila moj metabolizm, i trwam juz 10 miesiecy, bez wyrzeczen, przynajmniej nie odczuwam, bo wszystko sobie mozna czyms tu zastapic, a przede wszystkim nie mysli sie caly czas o jedzeniu (glupot). Stracilam 20 kg, a po takim czasie od diety juz dawno odrobilabym te wszystkie kg z nadwiazka. Tu sa jasne zasady, wszystko jest dokladnie wytlumaczone, a 'zdrowe nawyki' to brzmi bardzo ogolnie, poza tym niektore nawet te zdrowe super rzeczy moga nas ladnie utuczyc, bo kryja sie w nich 'pulapki'. Na tej diecie wyrabiamy dobre i zdrowe nawyki, a do tego chudniemy zdrowo. Pozdrawiam
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując