2011-02-24, 12:22
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szydełkowy obrus
Witam,
piszę chyba po raz pierwszy, ale zaglądam na forum po 100 razy szukając czegoś co mnie "ruszy", wszystkie obrusy są piękne (gratuluję cierpliwości ). Otóż sprawa w moim wypadku wygląda następująco : w 2012 roku mam ślub, i wymyśliłam sobie,że przyda mi się na nim piękny koronkowy obrus tak,żeby wyglądało bardziej swojsko, bo wiejski stół jest śliczny. Od razu pobiegłam do mojej babci z prośbą aby mi taki duuży obrus zrobiła no i właśnie w tym momencie jest najciekawsze, babcia stwierdziła,że jak chcę mieć taki obrus to ,żebym sama go sobie zrobiła wie,że jakieś podstawy mam, bo poprzednim razem jak mi tak powiedziała zrobilam sobie szalik (ona wie, jak mi dowalić,żeby mnie zmotywować )
I właśnie w tym momencie pojawia się moja prośba do wszystkich dziewczyn, podrzućcie proszę, jakieś wzory( te krzyżyczki na kartkach),żebym mogła taki obrus zrobić, ma być wyjątkowy tak jak ten wyjątkowy dzień, inny niż wszystkie a jednocześnie taki swojski. No i przede wszystkim duuuży , 2 metry myślę,że na pewno, ale szerokości nie jestem pewna za rok może skończę go robić, mam na szczęście czas 
I kolejna sprawa, czym go robić, aby był taki "lejący" i gładki, a czym jeżeli mi się odmieni i jednak będę chciała zrobić go na matowo, ile tej nitki , kordonku czy czegoś według was potrzeba kupić ? (jestem szalona ale do odważnych świat należy 
Proszę o pomoc w tej sprawie,
Pozdrawiam
|
|
|