2011-02-24, 20:29
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety retro - bez zadęcia! :)
Cytat:
Napisane przez Mitsukki
Jest paskudny, ale twardo piję  Paznokcie mam mocniejsze od niego chyba.
Mi pokrzywa smakowała, przestałam pić wyłącznie dlatego, że zapomniałam za którymś razem kupić nowa jak wypiłam. Ale miałam włosy i cerę ładniejsze.
Swoją drogą może rozwińmy naszą retro działalność na babcine domowe sposoby na kosmetyki? Mam w domu książkę z różnymi przepisami na maseczki sprzed 40 lat 
|
mój 4 dzień picia pokrzywy. piję ją głównie na cere i troche włosy (przetłuszczające się okropnie ) bo paznokcie mam mocne 
Cytat:
Napisane przez danix
wszyscy zachwalają pokrzywę, a ja nigdy nie piłam, chyba czas spróbować ! 
|
koniecznie! 
Cytat:
Napisane przez Salalina
Jej, ostatnio jakaś mało retro jestem...  Mało tej chęci do życia, siły, potęgi zasad i zasadek...
Zamknęłam się w jakichś prostych czynnościach, typu leżenie w łóżku z koniecznie przypadkową książką... Praca magisterska mnie goni... dogonić nie może... A tak sobie obiecywałam, że będę wzorem pilności i ładowarką optymizmu dla wszystkich współpisarzy magisterskich... :|
Ale chyba czas zmienić tonację i wspierać nienarzekające przy tym stoliku! Chwała Wam za to!
PS Mitsukki - mam niezawodny sposób na bardzo mocne paznokcie - ZAWSZE mieć je czymkolwiek pomalowane. Gdy urosną - także od wewnętrznej strony i koniecznie na krawędziach. Nawet bezbarwnym, jakąś odżywką za 3 złote - byle przy kontakcie z wodą jak najrzadziej były niepomalowane miejsca. Odkąd to stosuję mam tak mocne paznokcie, że zapomniałam zupełnie o zjawisku rozdwajania się, czy łamania 'na miękko'. Jedynie czasem mi jakiś strzeli przy nieostrożnej zabawie w otwieranie/zamykanie różnych elementów rzeczywistości  Polecam serdecznie.
Jej, ja zawsze tak późno w nocy tu jestem... Wszystkie delikatnie przymknęły powieki i drzemią dyskretnie przy kawiarnianym stoliku
Gdybyśmy nie były takie super-classy to bym się ucieszyła, że mogę się wreszcie wygadać, hehe 
|
powodzenia w pisaniu pracy ! sama powinnam sie uczyć a nic nie robie tylko się obijam. 
to prawda, ale jak za często zmywa się paznokcie.. to niestety robią się strasznie łamliwe. 
Cytat:
Napisane przez danix
Witam, cherbatke popijam, w miedzy czasie czytam o Waszych mocnych paznokciach i jestem zazdrosna  tez chcem miec mocne paznockcie. Na moje nic nie dziala, sa cienkie jak pergamin. Nawet nalozenie zelu u kosmetyczki nie pomaga  a lakier odpryskuje 1 dnia po nalozeniu wiec nie mam co sie meczyc z misternymi malunkami na paznokciach
|
z każdymi paznokciami da się coś zrobić.
pij właśnie albo pokrzywę, albo skrzyp albo inne cuda. na pewno pomoże.
|
|
|