2011-02-25, 00:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
Napisane przez UnholyOne
A u nas dzisiaj juz lepiej  , Antos radosny był w żlobku i mniej marudził popołudniu, choc padł już po 19, także zmęczony jest bardzo.
Zjadł całą zupe i pól drugiego dania.
Dziękuję Wam za wsparcie, jest to dla mnie bardzo ważne 
|

swietne wiadomosci 
tak bardzo sie ciesze!
Mam nadzieje, ze Antos wkrotce zadomowi sie w zlobku na dobre 
Morska, ja rowniez gotuje soczewice, najczesciej w zupie.
----
Ulozenie potylicowe tylne i twarzyczkowe nie jest wskazaniem do ciecia. Porod trwa dluzej, ale jesli tetno dziecka, skurcze, ogolna kondycja matki sa dobre i porod postepuje prawidlowo, to nie ma przeciwskazan do normalnego porodu.
Generalnie uwazam, ze pacjentki w PL jada za wczesnie do szpitala, szczegolnie przy pierwszym dziecku . Moje pacjentki tak wczesnie nie przyjezdzaja, a IMO w znanym srodowisku domowym mozna lepiej sie zrelaksowac i rozwarcie postepuje szybciej, natualna oksytocyna lepiej sie wydziela itp itd. Czasami jak przychodza ze skurczami 1-2 w ciagu 10 minut i po badaniu mowie im, ze maja rozwarcie 1 -2 cm, to same chca isc do domu, bo twierdza, ze nie beda godzinami lezec w szpitalu. Aktywny porod liczony jest od 3 cm, bo z 1-2 cm rozwarcia mozna w ciazy chodzic przez wiele tygodni. Taka juz maja mentalnosc i podejcie, dla nich tez cc jest ostatecznoscia, tylko pojedyncze osoby wybieraja ciecie po cc. Jednak moje pacjentki moga o sobie decydowac i podczas ciazy i porodu i wlasciwie bez ich zgody nie moge zrobic niczego.
Wiec jest inaczej, mysle, ze w PL przez wiele lat jeszcze nic sie nie zmieni, ew w druga strone, tzn prawie kazda pacjentka bedzie miala znieczulenie do porodu lub ciecie na zyczenie.
Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2011-02-25 o 00:37
|
|
|