Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-25, 16:34   #4771
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
O matko.
Przypomniało mi to jak ostatnio widziałam jak pewien dziadek paradował z psem... na sznurku!!!! Wokół szyji ten piesek też miał sznurek, a za smycz to robił taki gruby sznur... szerokość jakieś 3cm. Albo i 4cm. I ten gosć tak tego psa ciągnął i w ogóle. A ten kundelek takim wzrokiem patrzył... Zakochałam się w jego oczach i tak mi szkoda było. Miałam ochotę go zabrać...
To mi przypomina jak kiedys bylam z psami na wiejskim szczepieniu
Musielismy nasze 2 wielkie psy niemal na rekach trzymac bo tam jakies wsciekle bestie same bylyi moje psy zwyczajnie sie baly. Nigdy wiecej ich na cos takiego nie zabralam. Wet do nas przyjezdza szczepic.

No wiec ludzie niektorzy przyprowadzili psy z lancuchami (szkoda ze nie z buda), na sznurkach, na paskach od spodni.
Do tego podejrzewam ze wiekszosc tych psow byla odczepiana od swoich bud tylko raz w roku wlasnie na szczepienie. Dlatego ich zachowanie zdradzalo frustracje.Szczekanie, wyrywanie sie. Byl facet z takim gigantycznym owczrkiem, ktorego nie mial sily utrzymac tak sie do wszystkich rwal. Gdyby ten pies mu sie wyrwal to bylaby tam istna rzeznia.

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Co do zawieszania to sie kot nie zawiesi - obrozke ma albo luzna, albo samoodpinajaca sie - wlasnie, ciagle musze mu nowe zakladac bo je wszystkie gubi. Obroze/szelki potrzebuje, bo nosi na niej/nich taki dzyndzolek z adresem i naszym nr telefonu (na wszelki wypadek). Mimo, ze mam czipowane koty, to to mi sie wydaje pewniejsze i latwiejsze dla ludzi zyjacach w okolicy
A to dobrze.

Moim kotom obroza do niczego sie nie przyda. Mieszkam na takim odludziu, ze jesli sie zgubia to znjdzie je najwyzej sarna, zajac albo dzik. A dzwonek zdradaby je drapieznikom.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora