Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MLM -multi level marketing - opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-02-26, 13:18   #4
Jamajkaa101
BAN stały

Dot.: Praca oparta o marketing wielopoziomowy? polecacie?

Cytat:
Napisane przez ikonka10 Pokaż wiadomość
Witam! natrafiłam ostatnio na bardzo ciekawe ogłoszenie o pracę. Zadzwoniłam. Okazało się, że firma z W-wy zajmuje się sprzedażą w formie marketingu wielopoziomowego* zw. również MLM i szukają sprzedawców.

* "polega na oferowaniu towarów i usług bezpośrednio konsumentom, na zasadach kontaktów indywidualnych, zazwyczaj w domu klienta, miejscu pracy lub w innych miejscach, poza stałymi punktami sprzedaży detalicznej. Jest to forma sprzedaży detalicznej poza tradycyjną siecią sklepową"

czy ktoś z Was ma może doświadczenie w tej pracy? jaka jest wasza opinia? jak wam szło? opłacało się? Proszę o jakiekolwiek informacje, bo we wtorek mam spotkanie w tej sprawie i chciałabym wiedzieć coś więcej na temat tej pracy?
a może ktoś zna firmę>? siedziba: al. Solidarności Warszawa. nazwy nie byłam nawet w stanie powtórzyć.
Droga Wizazanko jeżeli moge Ci coś doradzić to... nie pytaj sie o takie rzeczy ludzi na forum, bo dobrze wiemy, że MLM nie jest jeszcze tak popularną i normalna branżą w Polsce jak np w USA. Tu większość osób bedzie Ci to odradzac nie znając możliwości tego systemu bądź po prostu wzorując sie na sobie lub na kimś komu "nie wyszło". To praca jak każda inna tyle, że tu sama jestes sobie szefem i pracujesz wtedy kiedy chcesz... jedynym minusem jest to, że na początku niestety plony pienięzne zbierasz nie po miesiącu ale nawet dopiero po poł roku dopiero... Mimo to myślę,że naprawde warto. Pisze Ci tu całkiem szczerze, ponieważ ja utrzymuję sie z tego systemu juz jakiś czas. Nie chce Ci proponować mojej firmy, pisze to caałkiem z czystej sympatii i aby Ci doradzić, bo wiem ile tu za chwilę przeczytasz rzeczy wyssanych z palca. Dla niektórych ten system jest tak prosty, że az nie możliwy a to zwykły franchising.

Pamiętaj, żeby wybrac odpowiednią firmę, ja polecam Ci jakąs z kosmetykami gdyż nie oszukujmy się, to sie najpiej sprzedaje. Trudnymi firmami są firmy z suplementami diety. Dobrze także abys wybrała firme która dopiero zaczyna na rynku, szybko osiągniesz przyzwoite zarobki.
Najwazniejsze co to byc zorganizowanym i czytać troszkę ksiązek nie na temat MLM ale ogólnie na temat zycia

Pamiętaj także aby miec dobrego mentora, czyli osobę która wprowadza Cię do firmy, mozesz nie znać jej osobiście, pamiętaj jednak że ona ma Tobie pomagać. Musi miec dobrze zroganizowany system szkoleń i pomocy. Ja np prowadzę prezentacje online 3 razy w tyg dla mojej grupy, to bardzo pomaga

Jezeli jeszcze sie zastanawiasz to masz tu ciekawostkę
http://www.networkmagazyn.pl/mlm-na-uczelni-wyzszej - od 2010 roku jest to kierunek który możemy wybrać na studiach.

Albo... znana firma Euphora (Paese) przeszła z tradycyjnego biznesu do Marketingu wielopoziomowego, zobacz www.paesecosmetics.eu

Decyzja jednak nalezy do Ciebie, pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MHS Pokaż wiadomość
Oczywiście są też pozytywne przykłady MLM jak np Avon.
Tylko, że Avon nie jest MLM... to firma handlowa, tylko sprzedaż bezposrednia ale nie MLM.
Jamajkaa101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując