2006-08-19, 19:55
|
|
|
Raczkowanie
|
Na ładniejszą cerę ;)
Witam,
jest to moja pierwsza napisana wiadomość, chociaż odwiedzam tą stronę od prawie roku. Nie raz skorzystałam z porad wizażanek więc teraz ja postanowiłam podzielić się swoją. A mianowicie jak poprawić wygląd cery. Już tłumaczę że ja mam cerę trodzikową. I jest to mój problem już od jakichś 7-8 lat. wiele rzeczy juz wyprobowałam. włącznie z dermatologami. i nic nigdy jakos mi nie pomogło. Wyczytałam tu na forum o toniku z olejku pichtowego z petroleum. musze powiedzieć że pomogło odrobinke a szybko odstawiłam z powodu wyjazdu na który zapomniałam o nim. teraz już nie wracam do tego poniewaz doszłam do czegoś skuteczniejszego (przynajmniej u mnie).
otóż stan mojej cery poprawił własnie petroleum i dermosan. miałam buzię abrdzo zanieczyszczoną. w czole miałam wypryski od 6 klasy, ale od jakiegos roku czy dwóch zaczęły sie pojawiać także na policzkaczkach i brodzie. ale na policzkach to masakra!!! powyskakiwało mi pełno zaskórników! to wyglądało okropnie!! naprawde okropnie!! nie mogłam się tego pozbyć za nic w świecie. ale właśnie po zastosowaniu petroleum i dermosanu jest ZNACZNA poprawa. a dokładnię stosuję je tak: co wieczór robię delikatny peeling. ale podkreślam DELIKATNY. następnie przemywam twarz wacikiem nasączonym petroleum.(jest to nafta kosmetyczna ale w naczystrzej postaci. nie jest tłusta!) petroleum czyści dokładnie. pozostawiam twarz do wyschcięcia. czuję że jest wtedy "ściągnięta". ale nie można tak pozostawić tego ponieważ bardzo wysysza!!! i może podrażnić. dlatego po jakichś 5 minutach smaruję twarz dermosanem. jest to krem dostępny w każdej aptece. zawierą witaminę A i E. ale sa dwa rodzaje dermosanu:tłusty i półtłusty. ja stosuję półtłusny z jasnej przyczyny. po tlustym nie ogoniłabym się od pryszczy ;p stosuję tę "kracje" od 2 tygodni i nareszcie jest lepiej. twarz jest oczyszcona a dermosan dobrze wpływa na anwilżenie twarzy co sprawia że jest miła w dotyku. zaskórniki powoli znikaja i mniejszcze pryszcze zniknęły zupelnie.
nie wiem czy komuś to pomoże ale pomyslaąłm że się z tymz Wami podzielę. jeśli któras z Was ma jeszcze jakieś pomysły to prosze o podzielenie się z nim. pozdrawiam
|
|
|