2011-02-26, 23:29
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
Napisane przez gunia 23
No sorry, ale jak dla mnie to nie jest jedynie zaświadczenie, ale potwierdzenie, że mój pies jest zdrowy i że szczeniaki po nim również będą zdrowe....
|
Jak najbardziej się z Toba zgadzam. To co napisałam było z przekasem do forumowiczki, która od dłuższego czasu mnie powiedzmy "zaczepia" . Psy mam zdrowe, pod stałą kontrola lekarską a jesli to jest wymagane czy dla własnego spokoju - mają potrzebne badania . to co zamieszczam na swojej stronie internetowej jest moja sprawą i będę zamieszczać to co uważam za stosowne. Dodam tylko, że swoją strone stale poszerzam i rozbudowuję oczywiście w/g własnego uznania i możliwości..
Cytat:
Napisane przez gunia 23
...nie piszę tego ze złośliwości, ale po prostu takie mam odczucie.....
|
Rozumiem i doceniam 
Cytat:
Napisane przez gunia 23
... którego macierzysta hodowla olała, bo był wykastrowany i by im się już nie przydał. Albo wystarczy przejrzeć ogłoszenia, aby natknąć się na takie sytuacje, że zarejestrowana hodowla sprzedaje psy rasowe i w typie i wcale się z tym nie kryje. ....
|
Słysze o tym czy czytam dość często i zdecydowanie potępiam sprzedaż psów, które zostają sprzedawane jako dorosłe czy oddawane do schronisk.
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------
Cytat:
Napisane przez gunia 23
... natrafiam na ogłoszenia tych samych pseudo...
|
Nie myślę aby Związek popierał pseudo i jeśli ktoś tak robi powinien być bezwzglednie wyrzucany ze Związku.
Cytat:
Napisane przez gunia 23
...Myślę, że mało który hodowca napisze w umowie, że pies jest bez wad i zdrowy...
|
ja mam umowy i inni hodowcy zrzeszeni w Związku maja umowy i pies w/g umów jest wydawany tylko zdrowy. Wszak oglądał go lekarz weterynarii przecież szczenięta wydaje sie tylko po szczepieniu oraz po przeglądzie miotu itp.
Cytat:
Napisane przez gunia 23
..bo różne choroby wyłażą z czasem. ...
|
Temu nikt nie może zaprzeczyć ani zagwarantować, że tak się nie stanie .
Cytat:
Napisane przez gunia 23
...Ewentualnie może być punkt, że w dniu odbioru szczeniak jest zdrowy, z książeczką zdrowia itd. ...
|
Takie punkty zawsze powinny być zawarte u umowie.
|
|
|