2005-03-30, 11:17
|
|
Zakorzenienie
|
Re: SEZON WAKACYJNY SIĘ ZBLIŻA - Grecja!!!(Kreta/Rodos)
Hmmm, nie wiem jakiego standardu oczekujesz, ja na Krecie zawsze byłam w apart-hotelach, 2 gwiazdkowych (bez żarcia, albo tylko ze sniadaniem, bo moim zdanie nie warto brac wyżywenia - trzeba popróbowac prawdziwej kretenskiej kuchni) i sie nie zawiodłam bo standard był b. przyzwoity i co najważniejsze - czyściutko. A w 3 gwiazdkach w Hiszpanii nam karaluchy po pokoju latały, brrr 
Co do zwiedzania na własną rękę to polecam bo i taniej i wygodniej, osobiscie nie lubie grupowych wycieczek. Rejs na Santorini mozna wykupic praktycznie wszędzie. Co do cen to warto najpierw popytac, posprawdzac w różnych miejscach i ponegocjowac. Tylko nie nastawiaj sie ze skuterkiem zwiedzisz wyspę bo to raczej niewykonalne . A ceny wynajmu samochodów też są różne, my za pierwszym razem wynajęlismy Yariskę a za drugim razem zwykłą Corsę i obydwa super sie sprawdziły i nie zbankrutowalismy - a ja do burżujów i utracjuszy nie należę .
Na Krecie warto zwiedzic wąwóz Samaria, laguny Elafonissi, Chanię, rethymnon, Fallasarnę, to na pewno. Można odpuscic sobie Knossos, to raczej dla fascynatów , plaża Vai z palmami tez trochę przereklamowana, matala ładna ale dużo ludzi a na płaskowyżu lassithi tak naprawde jest 5 wiatraków na krzyż 
Ale krajobrazy są po prostu przecudne, woda jak kryształ i wszechobecny zapach dzikiego oregano, ach
czekam na opis Korfu
|
|
|