Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-01, 11:46   #1723
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Witam! My po wizycie na bilansie -Mały zdrowy, piękny, przybiera na wadze. Także doktor nie miała zastrzeżeń żadnych.
Co do prężenia powiedziała, że najważniejsza jest konsystencja i kolor kupy - u nas są okej, więc nie ma się czym martwić. Podobno na piersi mogą nie robić kupki kilka dni dzieci...u naszego (odpukać) kupolce są codziennie, więc tym bardziej prawidłowo jest. Jak się pręży - mamy robić masaż brzuszka, ew. wykupić probiotyk - mam receptę w razie "w".

Pochwaliła nas, ze Karo, super główkę podnosi na brzuszku - częste kładzenie go w tej pozycji daje efekty.

My poszliśmy za radą make_up-istki i często leżymy z nim w ten sposób, że Mały leży na naszym brzuchu na brzuszku.

Doszedł nam leżaczek - żaba - właśnie kurier poszedł. Ze złożeniem czekam na męża...ciekawe, czy Małemu się spodoba zabawka.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
do niektorych ręcznych mozna dokupić taką przystawkę z silniczkiem i zmienia się w elektryczny... [ale nie wiem jaki Ty masz model]
Kurczę, do mojego chyba się nie da.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Witamy się juz we dwie Jestesmy juz w domku od wczoraj Ja powoli dochodze do siebie...uczymy się siebie nawzajem.Mąż bardzo sie angazujeje i pomaga. Swietnie sobie radzi, jestem w szoku, bo w szpitalu bał sie ja na rece wziąc a teraz...ledwo mnie dopuszcza
I foteczki Małej Nadii!!!
Justine - super, że już jesteście!! A Nadia dorodna dziewczynka jest - mój Karol chyba jeszcze taki pultaśny nie jest. Normalnie wygląda przeuroczo.

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
Szukam karuzelki na łóżeczko dla synka - ostatnio pisałyście o Fisher Price Rainforest - faktycznie jest taka fajna?

Czytałam, że z melodii ma Mozarta, Beethovena - klasyczne melodie - napiszcie, proszę, czy to się sprawdza w praktyce? Nie lepiej kupić karuzelkę z jakąś kołysanką?

Ewentualnie jak możecie, to proszę doradźcie jeszcze jakieś inne fajne karuzelki, sprawdzone
No my mamy tę Rainforest - przy melodyjkach Młody usypia, więc u nas działają. A i barwy są bardzo żywe, więc Karolkowi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

wstawiam fotki Jacka i wracam do odpoczywania.
Słodkie Maleństwo.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
jak już lilijka pisała NIE KUpUJCIE PAMPKÓW Z BELLI! najgorszy badziew- i siku i nawet kupki wychodzą górą! chłonność minimalna za to polecam rossmanowskie - niczym nie odbiegają od pampersów no, może ładniej pachną
Nam akurat bella podeszły...u nas z pampersów wyciekało, a że podostawalismy 3 mega paczki, trzeba było je zużyć. Happy zresztą też dostaliśmy, nie byłam przekonana, ale na razie się sprawdzają.
Za to dla mnie niewypałem są biedronkowa Dada - dostałam paczkę od wujka - zużyliśmy jedną - szorstkie, twarde, wszystko bokiem wyleciało...także leżą, a że to są 2, więc nawet nie mam komu oddać, znajomych albo noworodki właśnie urodzone, albo ponad półroczniaki.

Kurczę, właśnie na fb znajoma napisała mi, że 11 marca Brodka u nas w Toruniu zagra...buuu...marzy mi się wyjście na ten koncert, ale chyba nie dam rady...chyba, że zawezmę się w sobie, zacisnę zęby i odciągnę to mleko w końcu...mąż by został z Małym. Ech, marzenia...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-03-01 o 11:50
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora