|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Witam! My po wizycie na bilansie -Mały zdrowy, piękny, przybiera na wadze . Także doktor nie miała zastrzeżeń żadnych .
Co do prężenia powiedziała, że najważniejsza jest konsystencja i kolor kupy - u nas są okej, więc nie ma się czym martwić. Podobno na piersi mogą nie robić kupki kilka dni dzieci...u naszego (odpukać ) kupolce są codziennie, więc tym bardziej prawidłowo jest. Jak się pręży - mamy robić masaż brzuszka, ew. wykupić probiotyk - mam receptę w razie "w".
Pochwaliła nas, ze Karo, super główkę podnosi na brzuszku - częste kładzenie go w tej pozycji daje efekty.
My poszliśmy za radą make_up-istki i często leżymy z nim w ten sposób, że Mały leży na naszym brzuchu na brzuszku .
Doszedł nam leżaczek - żaba - właśnie kurier poszedł. Ze złożeniem czekam na męża...ciekawe, czy Małemu się spodoba zabawka .
Cytat:
Napisane przez LadySith
do niektorych ręcznych mozna dokupić taką przystawkę z silniczkiem i zmienia się w elektryczny... [ale nie wiem jaki Ty masz model]
|
Kurczę, do mojego chyba się nie da .
Cytat:
Napisane przez Justine1988
Witamy się juz we dwie  Jestesmy juz w domku od wczoraj  Ja powoli dochodze do siebie...uczymy się siebie nawzajem.Mąż bardzo sie angazujeje i pomaga. Swietnie sobie radzi, jestem w szoku, bo w szpitalu bał sie ja na rece wziąc a teraz...ledwo mnie dopuszcza 
I foteczki Małej Nadii!!!
|
Justine - super, że już jesteście!! A Nadia dorodna dziewczynka jest - mój Karol chyba jeszcze taki pultaśny nie jest . Normalnie wygląda przeuroczo .
Cytat:
Napisane przez elizziak
Szukam karuzelki na łóżeczko dla synka - ostatnio pisałyście o Fisher Price Rainforest - faktycznie jest taka fajna?
Czytałam, że z melodii ma Mozarta, Beethovena - klasyczne melodie - napiszcie, proszę, czy to się sprawdza w praktyce? Nie lepiej kupić karuzelkę z jakąś kołysanką?
Ewentualnie jak możecie, to proszę doradźcie jeszcze jakieś inne fajne karuzelki, sprawdzone 
|
No my mamy tę Rainforest - przy melodyjkach Młody usypia, więc u nas działają . A i barwy są bardzo żywe, więc Karolkowi się podoba .
Cytat:
Napisane przez Koperco
wstawiam fotki Jacka i wracam do odpoczywania.
|
Słodkie Maleństwo .
Cytat:
Napisane przez agape
jak już lilijka pisała NIE KUpUJCIE PAMPKÓW Z BELLI! najgorszy badziew- i siku i nawet kupki wychodzą górą! chłonność minimalna  za to polecam rossmanowskie - niczym nie odbiegają od pampersów  no, może ładniej pachną 
|
Nam akurat bella podeszły...u nas z pampersów wyciekało, a że podostawalismy 3 mega paczki, trzeba było je zużyć . Happy zresztą też dostaliśmy, nie byłam przekonana, ale na razie się sprawdzają.
Za to dla mnie niewypałem są biedronkowa Dada - dostałam paczkę od wujka - zużyliśmy jedną - szorstkie, twarde, wszystko bokiem wyleciało...także leżą, a że to są 2, więc nawet nie mam komu oddać, znajomych albo noworodki właśnie urodzone, albo ponad półroczniaki.
Kurczę, właśnie na fb znajoma napisała mi, że 11 marca Brodka u nas w Toruniu zagra...buuu...marzy mi się wyjście na ten koncert, ale chyba nie dam rady...chyba, że zawezmę się w sobie, zacisnę zęby i odciągnę to mleko w końcu...mąż by został z Małym. Ech, marzenia...
Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-03-01 o 11:50
|