|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłość umiera ostatnia ??
Przebrnelam nie czytalo sie zle, wiec nie przepraszaj za rozwleklosc.
Pierwsze wrazenie - Twoja historia przypomina troszke moja - szczegolnie sprawa mamy i ogolna kolejnosc zdarzen. Z ta roznica, ze moj TZ, teraz juz maz, zawsze wspieral mnie jak potrafil.
Nie, kochana - to nie tak powinna wygladac nawet najbardziej prozaiczna proza zycia. Sprawiasz wrazenie rozsadnej i poukladanej, silnej kobiety - a Twoj TZ odwrotnie - raczej kogos, kogo pomalu to wszystko przeroslo : dopoki bylo na lajcie, tworzyliscie swietna pare, a teraz - dorosle zycie, jego ciezar, tragedie, odpowiedzialnosc. Czasem dopiero to pozwala zweryfikowac jakosc zwiazku.
Zastanow sie, czy to najlepsza pora na slub, kochana.
Ja mysle, ze powinnas teraz odpoczac, nawet tak zwyczajnie, fizycznie. Wiem, ze bedzie ciezko, bo nie masz znikad pomocy. Ja rozwiazalam sprawe w ten sposob, ze chocby walilo sie i palilo, jestem w lozku o 22 (no, pietnascie po ). Bo wiem, ze moim absolutnym minimum jest te 7h snu - inaczej czuje sie i wygladam zle, libido spada mi do zera absolutnego, chodze podrazniona i w stresie. Sprobuj czegos podobnego - i przestrzegaj "swojej" godziny jak leku na recepte.
A, nie musisz zaraz zasypiac mozesz poczytac, obejrzec film, pokochac sie, porozmawiac z TZtem - jeden warunek, nie wykonujesz juz zadnych okolodomowych obowiazkow 
Duzo przeszlas, kobieto, to naturalne, ze skupilas sie na przetrwaniu, wytrwaniu i zwyciestwie nad tym calym zlem i niepowodzeniami. Moglas gdzies w miedzyczasie rozminac sie z TZtem - i cala sztuka to spotkac sie teraz ponownie.
Niestety, zdarzaja sie w zyciu takie zwiazki, gdzie to ona jest silna, jest drzewem, skala i opoka, a on tym bluszczem przyslowiowym, co bez podpory pelza jedynie nisko. Nie zawsze musza byc nieszczesliwe lub wybrakowane. To kwestia komplementarnosci i zgodnosci oczekiwan.
Inna sprawa jesli to pelzanie nisko spowodowane jest raczej obojetnoscia i lenistwem. Ja tego nie wiem odnosnie Twojego TZta - musisz ocenic sama, wyciagnac wnioski i stosownie do tego postapic. Bez watpliwosci - Ty dasz sobie wspaniale rade, podejrzewam, cokolwiek nie postanowisz. Bardzo mocno trzymam kciuki.
Kubulek
|