Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-03-02, 08:13   #1481
Annuar
Raczkowanie

Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!

Wg ulotki powinnaś włożyć NR najpóźniej w dniu następującym po przerwie - czyli najpóźniej w dniu w którym zaczęłabyś nowe opakowanie Diane (czyli jak piszesz w piątek). Tak zresztą radził mi ginekolog. Skuteczność jest od pierwszego dnia.

Ja włożyłam NR od razu bez robienia przerwy - dlaczego ?
A dlatego, że spotkałam się z opiniami kobiet, iż w czasie pierwszego opakowania krwawienie lubi się przedłużać i że można tego uniknąć wkładając NR bez robienia przerwy. Chyba też po prostu chciałam już go włożyć i zobaczyć jak się z nim czuję Ponieważ zgadzało się to z ulotką (która daje pewną dowolność) tak zrobiłam. I krwawienie, które przyszło jeszcze po poprzednich tabletkach trwało tyle co zawsze (nie dłużej).

Nie musisz czekać do kolejnego miesiąca, możesz NR włożyć w piątek, i to będzie prawidłowo.

Co do skuteczności - ja osobiście mam trochę obawy przy zmianie z jednego środka na drugi, choć nie powinnam . Dlatego stosowałam dodatkowo prezerwatywy przez kilka dni, ale to chyba bardziej dla komfortu psychicznego

Edytowane przez Annuar
Czas edycji: 2011-03-02 o 08:17
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora